Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
38 milijuna eura

Ekspresno pronađena zamjena za Haalanda: Opet golgeter, opet iz Salzburga!

RB Salzburg - VfL Wolfsburg
FrankHoermann/SVEN SIMON
09.05.2022.
u 16:25

Adeyemi je prošle sezone zabio 23 pogotka u svim natjecanjima, od toga četiri u Ligi prvaka, a prošao je isti početni sistem 'kaljenja' u drugoligašu Lieferingu kao što trenutno radi naš Roko Šimić

Borussia Dortmund ne želi pretjerano čekati formalnosti u smislu odlaska Erlinga Brauta Haalanda. Otkupna klauzula svima je poznata (80 milijuna eura), kupac je svima poznat (Manchester City) tako da su žuto-crni odmah osigurali svojeg novog prvog napadača za iduću sezonu.

Karim ADEYEMI (Salzburg), claps applause, action, single image, cut single motif, portrait, portrait, portrait. Soccer Champions League/ Round of 16 RB Salzburg – FC Bayern Munich 1-1, on February 16th, 2022, Red Bull Arena Salzburg,
Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON

Taj igrač možda stilom igre nije sličan Haalandu, ali je zato sličan po činjenici da je mlad, da je iz Salzburga i da je ove sezone trpao mreže i u austrijskoj Bundesligi i u Ligi prvaka. Riječ je o sjajnom 20-godišnjem Karimu Adeyemiju koji je već ugrabio svoje nastupe i za seniorsku vrstu njemačke reprezentacije.

Salzburg, poznat po proizvodnji i distribuciji vrhunskih nogometaša u njemačku, neće previše žaliti za ovim potezom jer će za njega inkasirati za austrijske standarde nevjerojatno visoku odštetu od 38 milijuna eura (za Haalanda je bila 20), a s druge strane 'na čekanju' imaju još jednu mladu golgetersku zvijer, našeg Roka Šimića kojeg su i više nego spremni gurnuti u vatru. 

Karim ADEYEMI (Salzburg) shoots the goal to 1-0 versus goalwart Koen CASTEELS (VFL Wolfsburg), action, goal shot FC Salzburg - VFL Wolfsburg Soccer Champions League, Group G, 3rd matchday on October 20, 2021, Stadium Salzburg
Foto: FrankHoermann/SVEN SIMON

Adeyemi je prošle sezone zabio 23 pogotka u svim natjecanjima, od toga četiri u Ligi prvaka, a prošao je isti početni sistem "kaljenja" u drugoligašu Lieferingu kao što trenutno radi Šimić.

U Borussiji je kao centralna napadačka opcija u klubu Nizozemac Donyell Malen, no nakon dolaska iz PSV-a nije se pokazao kao ubojit strijelac. Zato Borussiji odmah treba zamjena i zato je odmah osigurana.

goaljubel Karim ADEYEMI (Salzburg) after goal zum 1-0, gesture, jubilation, joy, enthusiasm, action, single image, trimmed single motif, half figure, half figure. FC Salzburg - VFL Wolfsburg 3-1, Soccer Champions League, Group G, 3rd matchday on October 20, 2021 at the Salzburg Stadium
Foto: FrankHoermann/SVEN SIMON

Adeyemi će potpisati na četiri godine s klubom, a važno je naznačiti da u ugovoru neće stajati otkupna klauzula, već će se visina cijene transfera dogovarati individualno.

Komentara 1

ZG
zg1985
12:23 10.05.2022.

karim,njemacki reprezentativac..laku noc njemacka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije