Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP-u u Kazanju

Eh, kad bismo znali s kojim ćemo se Brazilcima sučeliti

Ratko Rudić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
29.07.2015.
u 09:45

Nakon što ga je kanadska policija optužila za silovanje 22-godišnjakinje, iz brazilskog sastava udaljen je pričuvni vratar.

Na Svjetskom prvenstvu u Kazanju najbolji hrvatski vaterpolisti večeras u 20.30 sati (uz prijenos na HRT-u 4) igraju odlučujuću utakmicu u skupini A, sastaju se s Brazilom Ratka Rudića. No ključno je pitanje s kojim će se Brazilcima susresti izabranici Ivice Tucka? S onima koji su ih na završnom turniru Svjetske lige u Bergamu razbili sa 17:10 ili s Brazilcima koji su u prvom kolu prvenstva u Kazanju remizirali s Kinezima 9:9.

Ostali s jednim vratarom

Pobijediti Hrvatsku sa 17:10 i odigrati s Kinom 9:9 ne bi danas mogla nijedna reprezentacija u svijetu – osim Brazila Ratka Rudića. To samo pokazuje da je to reprezentacija u nastajanju, daleko od toga da je građevina izgrađena, krhka je i može pasti, ali s jedne od svojih četiriju strana (kao u kaubojskim filmovima) izgleda tip-top.

E, taj tip-top Brazil svladao je Hrvatsku i dopustio Rudiću da opravdano izjavi "za nas je ovo povijesna pobjeda, odigrali smo fantastično", a jedan drugi (ili treći) Brazil jedva je izvukao neodlučeno protiv Kineza.

Na brazilske je igrače vjerojatno utjecao i događaj s njihovim pričuvnim vratarom Thyeom Bezerrom (27) kojega je kanadska policija optužila za silovanje 22-godišnjakinje. To se navodno dogodilo za trajanja Panameričkih igara u Torontu na kojima su Brazilci osvojili srebrnu medalju izgubivši u finalu od SAD-a. Brazil tako čeka na panameričko zlato čak 52 godine, no najgore je to što su optužbe za silovanje očito utemeljene pa je Bezzera dan uoči utakmice ipak udaljen iz reprezentacije.

Nek' se vade s Kanadom

Sve to možda je uzdrmalo Rudićevu vrstu, no toliki se pad ne bi mogao objasniti bez spomenute priče o "kaubojskoj građevini". Nesumnjivo će Rudić, najtrofejniji vaterpolski trener na svijetu (kojemu se, eto, omililo osvajati medalje i s Brazilcima), začepiti koju rupu, podmetnuti koju dasku..., ali će ishod večerašnje utakmice ipak prije svega ovisiti o pristupu našeg sastava. Ako u utakmicu uđu pod sloganom "lako ćemo", mogli bi opet naletjeti na minu, ako ne, Ratko Rudić i Josip Vrlić ovaj će put spas morati potražiti u trećoj utakmici u skupini, protiv Kanađana. A sigurno većina igrača misli da je kanadska policija prestroga i da druželjubivi Thye i "nije bio toliko kriv"... Eto motiva!

Što se Hrvata tiče, opomena je primljena na vrijeme (u Bergamu nas čak i nije previše koštala) pa će strategija biti samo jedna: od prve sekunde jurnuti na vrata sada jedinog vratara brazilske reprezentacije Antonellija. No mora se pripaziti i na obranu jer onaj poraz od 10:17 zaista je bio grozan. Primiti 17 golova! Previše bi to bilo i od Mađara, a kamoli od Brazilaca.

Što bi rekao Ozren Bonačić, zagrebačka vaterpolska legenda sa Save, "ja ne volim ni kad puno golova dajem, a kamoli kad ih primam". I zato, hrvatski dupini, pamet u glavu. Ratko Rudić će iskoristiti svaku vašu slabost!

>> Tucak: Kada smo napravili razliku, nije bilo razloga nepotrebno se trošiti...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije