Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Top 10 karatašica

Egzotična Fonseca osvojila turnir

'sport......zagreb......17.10.2009. karate top ten - finelna borba izmedju arnele odzakovic iz bih i elise fonseca iz usa koja je pobijedila  Photo: Renato Brandjolica/vecernji list'
'Renato Brandjolica/Vecernji list'
18.10.2009.
u 10:32

Zbog, za karate, velikog novčanog uloga borbe su bile ziheraške. Od četiri Hrvatice niti jedna nije uspjela ništa zaraditi.

Trostrukoj svjetskoj prvakinji Elisi Fonseci isplatio se put u Zagreb, na Top 10. Egzotična Amerikanka, zapravo Havajka, pobijedila je u finalu Bošnjakinju Arnelu Odžaković s 1:0.

– Inženjerka sam građevine, no živim od podučavanja karatea. Ovih 2000 eura druga mi je najveća nagrada u karijeri – kazala je Elisa.

Većina sudionica turnira su intelektualke ili studentice. Druga u poretku, Odžaković, priprema magisterij na sarajevskom sportskom fakultetu, a treća, Slovakinja Medvedova (1000 eura), diplomirana je ekonomistica koja radi u IBM-u. Četvrta, Srpkinja Strika (500 eura), diplomirala je japanski i književnost, a filologinja je i "krasivaja" Ruskinja Marija Sobol, aktualna svjetska prvakinja, koja niti u trećem pokušaju u Zagrebu nije uspjela osvojiti medalju i pokoji euro.

Odžaković je zaradila 1500 eura odnosno, kaže, četiri prosječne plaće u BiH. Arnela je najavila oproštaj od karatea, baš kao i europska prvakinja Petra Volf koja je od te namjere odustala.

– Dobila sam u Rijeci četverogodišnju stipendiju, pa sam odgodila odlazak u sportsku mirovinu – kazala je Petra koja je predvodila Hrvatsku u sinoćnjoj pobjedi protiv selekcije Svijeta.

Petra je pobijedila, a Aničić i Čelan su remizirale. (db)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije