Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE U KAIRU

Egipatski izbornik: 'Hrvatska je treća na svijetu. Njeni igrači su na najvišoj razini'

FILE PHOTO: Egyptian Premier League - Zamalek v Pyramids FC
Foto: AMR ABDALLAH DALSH/REUTERS
1/6
25.03.2024.
u 23:59

"Brojnost publike pravi razliku kod igrača. Očekujem stoga da bude više navijača jer naša reprezentacija to zaslužuje", izjavio je izbornik egipatske nogometne reprezentacije Hossam Hassan

Izbornik egipatske nogometne reprezentacije Hossam Hassan rekao je da je Egiptu utakmica s Hrvatskom važna za podizanje morala nakon posrtaja na Afričkom prvenstvu u siječnju, a snagu Hrvatske vidi u veznom redu. "Prilikom pripreme promatram Hrvatsku kao cjelovitu ekipu. Poštujemo sve njene jake strane. Njena najjača snaga je pak u veznom redu", izjavio je 57-godišnji Hassan na konferenciji za medije u Kairu.

Hrvatska i Egipat će u utorak u 21 sat po hrvatskom vremenu (22 sata po lokalnom) igrati u Kairu u finalu prijateljskog ACUD turnira. Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis na jedanaesterce dok je Egipat s 1-0 pobijedio Novi Zeland. "Utakmica s Hrvatskom nam je važna kao priprema za utakmice protiv Burkine Faso i Gvineje Bissao u lipnju u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo", rekao je Hassan. 

VIDEO Dalić prekrižio četvoricu vatrenih za utakmicu protiv Egipta. Otkrio je razloge takve odluke

Hrvatskoj, pak, taj turnir služi kao priprema za Europsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Njemačkoj. "Hrvatska je treća na svijetu, a njeni igrači su na najvišoj razini. Bit će nam to važna utakmica jer bi nam dobra izvedba i rezultat podigli moral", napomenuo je Hassan. Hassan, nekadašnji napadač Egipta, postao je izbornik prošli mjesec nakon što je momčad razočaravajuće ispala u osmini finala Afričkog prvenstva od DR Konga na jedanaesterce.

VEZANI ČLANCI:

Egipat je u njegovom debiju na klupi svladao Novi Zeland s 1-0 pogotkom iz jedanaesterca u 29. minuti. "Bila je to teška utakmica jer je Novi Zeland dobra ekipa koja nam je predstavljala prijetnju", rekao je Hassan. "Utakmica s Hrvatskom neće biti teža", dodao je. Rekao je da Hrvatska ima "opasne tehničke zamisli u posljednjoj trećini terena". "No ja želim primijeniti svoju ideju, djelomično onakvu kakvu smo imali tijekom utakmice s Novim Zelandom, te vjerujem u pozitivan ishod", izjavio je.

Hrvatska, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2022. i srebrne s Lige nacija 2023., igrat će s Egiptom na stadionu "New Administrative Capital Stadium" u predgrađu Kaira. Stadion prima blizu 94.000 gledatelja. Odaziv publike tijekom polufinalnih utakmica bio je slab, pa su izbornici obiju reprezentacija rekli da očekuju više navijača u finalu. "Brojnost publike pravi razliku kod igrača. Očekujem stoga da bude više navijača jer naša reprezentacija to zaslužuje", izjavio je Hassan.

GALERIJA Vatreni u posjeti egipatskim piramidama. Pogledajte kako su Modrić i društvo proveli dan

FILE PHOTO: Egyptian Premier League - Zamalek v Pyramids FC
1/46

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije