Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO 10. POGODAK U LP

Eduardo u lovu na rekordera Olića

eduardo
AFP
19.09.2012.
u 08:19

U Bayernovu dresu Mario Mandžukić debitirat će danas u elitnom natjecanju

Hrvatski reprezentativni napadač Eduardo da Silva danas traži svoj prvi klupski pogodak ove sezone, odnosno sedmi u Ligi prvaka, a Darijo Srna igra svoju 37. utakmicu u najprestižnijem klupskom natjecanju, po čemu je hrvatski rekorder. Dudu je u ovom trenutku jedini aktivni hrvatski nogometaš koji ove sezone može dostići rekord Ivice Olića od deset pogodaka u Ligi prvaka.

Šahtar favorit...

Ola je jedan pogodak zabio za CSKA, a čak devet u dresu Bayerna. Šahtar je veliki favorit protiv debitanta iz Danske, iako ukrajinska momčad nije kod kuće slavila u posljednje četiri utakmice u Ligi prvaka.

U konkurenciji za momčad Nordsjaellanda je bivši hajdukovac Mario Tičinović. U toj skupini ipak je šlager sraz europskog prvaka Chelseaja i povratnika u Ligu prvaka, talijanskog prvaka Juventusa, na čijoj klupi u ovom natjecanju debitira "zamjenski" trener Massimo Carrera.

Chelsea je eliminirao Juve u osmini finala 2009. godine, dok talijanski klub nije slavio u posljednjih 11 nastupa na Otoku. U Ligi prvaka danas u dresu Bayerna, u srazu protiv Valencije (HTV2), debitira Mario Mandžukić, najbolji igrač Bavaraca ove sezone i strijelac u svakoj utakmici u svim natjecanjima (tri u Bundesligi, dva u Kupu, jedan u Superkupu).

Na klupi Valencije je Maurizio Pellegrino, čovjek kojemu je jedan sraz Bayernov najmračniji trenutak karijere.

U finalu Lige prvaka 2001. godine Oliver Kahn obranio je Pellegrinu odlučujući jedanaesterac i donio Bavarcima naslov prvaka, a Valenciju zavio u crno.

I Robin van Persie bit će danas pod povećalom, kao debitant u Ligi prvaka u dresu Manchester Uniteda, u srazu protiv turskoga prvaka Galatasaraya.

Van Persie progonitelj

Kao kapetan Arsenala postigao je čak sedamnaest pogodaka u tom natjecanju. Menadžer Arsenala Arsene Wenger izjavio je kako nije sretan što je Van Persie završio u konkurentskom klubu.

– Više bih volio da je izabrao neki strani klub kako nas ne bi mogao progoniti, ali to je život i moramo se pomiriti s tim. Nije mi ugodno vidjeti ga u suparničkom dresu. Njega u deset sati navečer nećete naći u diskoteci. On tada gleda nogomet, film ili se priprema za sljedeću utakmicu – kazao je Arsene Wenger.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije