Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Gojanović:

EBEL opet može stvoriti euforiju u gradu

10.09.2017.
u 08:10

- Ne treba plakati za KHL-om – kaže predsjednik.

– Ne treba plakati za KHL-om, siguran sam da će naši navijači uživati i u EBEL-u. Naravno, bitno je da dobro krenemo u sezonu, da budemo kompetitivni. A siguran sam da ćemo biti jer po kvaliteti je ova momčad na razini one treće sezone EBEL-a, kada smo igrali ravnopravno i s najboljima – rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović te dodao:

– Još nisam do kraja upoznao igrače, ali vjerujem da među njima ima i nekih novih Joela Prpića, Alana Letanga, Johna Hećimovića... Trebaju nam takvi igrači s osobnošću, jer oni izazovu simpatije kod navijača.

Nakon što je budžet Medveščaka u četiri godine KHL-a varirao između osam i deset milijuna eura, sada će iznositi puno manje, oko milijun i pol eura. Osnovni dio budžeta Medveščak je zatvorio, potpisani su ugovori s Karlovačkom pivovarom, Sparom, Erste Bankom...

– Kroz dobre rezultate i euforiju mogli bismo natjerati sponzore da kažu: ‘Ajmo uložiti još novca i osvojiti naslov. Nadam se da će se nešto takvoga dogoditi – kaže Gojanović.

Ono što je, za razliku od KHL-a dobro, jest činjenica da medvjedi više neće tijekom sezone rasprodavati igrače.

– To je u posljednje dvije sezone KHL-a bila realnost, jer morali smo preživljavati. Sada ćemo pak moći zadržati igrače, tako da će i navijačima biti lakše poistovjetiti se s momčadi. A vjerujem da ćemo tijekom sezone dovesti i još pokoje dobro pojačanje – predviđa Gojanović.

Mnogi su se pribojavali da će povratkom u EBEL pasti zanimanje za hokej, no ako je suditi prema dobroj prodaji ulaznica, Dom sportova danas bi opet mogao biti pun.

– Prednost KHL-a je što ćemo ovdje opet imati velike rivale, poput KAC-a, Red Bull Salzburga, Graza. Naravno da takva rivalstva nismo mogli razviti u KHL-u jer navijačima je u biti bilo svejedno dolazi li u Ledenu Sjeverstalj Čerepovec, Nižnjekamsk ili Traktor... A prednost EBEL-a je i to što ćemo igrati u ritmu petak– nedjelja, i to dvije utakmice tjedno. Onaj ritam u KHL-u, kada smo znali igrati četiri domaće utakmice u samo sedam dana, bio je loš i za klub i za navijače – zaključuje Gojanović.

A navijači Medveščaka sretni su što će u EBEL-u u momčadi uvijek biti i nekoliko domaćih igrača.

Komentara 6

DU
Deleted user
09:57 10.09.2017.

fina porcija za pocetak...ajde nadamo se da su to prvi macici...

IL
ilijan1a
08:52 10.09.2017.

Kako je izgledalo u prvoj utajmici nemogu reći da ste i nakaovom nivou. Ajmo Medvjedi!

ZA
!zagreb!
09:32 10.09.2017.

Nisam još shvatio tu fasciniranost hokejom u gradu. Ali u opadanju je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije