Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE SEZONA

Medveščak kreće u EBEL-u: Bili smo na Marsu, vraćamo se na zemlju

Foto: Igor Soban/PIXSELL
08.09.2017.
u 16:45

Medvjede će voditi najmlađi trener u ligi, 32-godišnji Connor Cameron. Zanimljivo, petorica su igrača starija od njega.

Nakon četiri sezone u KHL-u, hokejaši Medveščaka od večeras se i službeno vraćaju u svoju “prvu ljubav”, EBEL.

– Četiri godine bili smo na Marsu, sada se vraćamo na Zemlju – rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović uoči večerašnjeg gostovanja medvjeda kod Villacha u 1. kolu EBEL lige.

Otkako je u ožujku 2013. Medveščak odigrao posljednju utakmicu u EBEL-u, neke su se stvari u toj ligi promijenile. Više nema slovenskih momčadi jer su Jesenice i Olimpija u velikim financijskim problemima, no zato će protivnici medvjeda biti osam austrijskih momčadi (KAC, Graz, RB Salzburg, Linz, Villach, Innsbruck, Vienna Capitalsi, Dornbirn), te po jedna mađarska (Alba), češka (Znojmo) i talijanska (Bolzano).

Nikad više domaćih igrača

Medveščak će u ovoj sezoni predstavljati šest Hrvata iz Sjeverne Amerike, četiri Slovenca, čak tri Finca, po dva Čeha i Kanađanina te po jedan Šveđanin, Amerikanac i Slovak. A priliku će dobiti i nekoliko mladih hrvatskih igrača, poput Jankovića, Rosandića, Jarčova, Kegalja, Smoleca...

A s klupe će medvjede voditi najmlađi trener u ligi, 32-godišnji Connor Cameron. Zanimljivo, petorica su igrača starija od njega.

– Mislim da to nije problem. Pa i u ratu su generali često mlađi od vojnika. Imam i brata koji ima 27 godina, a doktor je. U njegovim su rukama svaki dan tuđi životi, i vjerujte, nitko ga ne pita koliko ima godina. Nemam problema s autoritetom zato što sam mlad. Autoritet ionako dolazi sa znanjem, dolazi s time da igrači vjeruju u ono što im govorite – kaže Cameron, koji je imao od koga naučiti hokej.

Naime, tata Dave bivši je NHL igrač (NJ Devils) i trener (vodio Ottawa Senatorse).

Prijenosi na HTV-i i Kreatoru

– Stalno govorimo o hokeju, gotovo svaki dan. Pa i onda kada igramo golf. Hokej je uostalom, moj i njegov život. Bio je sretan kada sam prihvatio posao u Medveščaku. Kaže da je siguran da ću uspješno voditi Medveščak.

Connoru je ovo prvi samostalni posao, ako se ne računa što je prošle sezone nekoliko utakmica bio prvi trener medvjeda u KHL-u.

– Spreman sam, za ovaj posao pripremao sam se cijeli život.

EBEL je već dobro upoznao.

– Znam puno o EBEL-u, gledao sam mnogo utakmica iz prošle sezone, upoznao sam kako koja momčad igra – poručuje Connor.

Predsjednik Gojanović poručio je pak da je ova momčad neusporedivo jača od one prve sezone u EBEL-u (2009.-10.), a da je početni cilj momčadi ulazak u doigravanje, među osam najboljih.

Spomenimo i da će ove sezone utakmice medvjeda prenositi dvije televizije. Kreator TV baš sve utakmice, a HRT samo one najzanimljivije.

Komentara 1

Avatar megatronman
megatronman
17:42 08.09.2017.

Hajde, hajde... ušli ste u KHL ligu jer ste trebali biti spona za ruski kapital. Malo ste ih pokrali, onda ste ih puno pokrali, a Rusi to ne vole (vidi Sberbank). Imate sreću što su Rusi malo omekšali inače bistee istraživali Bajkalsko jezero.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije