Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST!

E, to se još nije dogodilo: Hrvatska ima prvog i drugog tenisača svijeta!

Lille: Reprezentacija Hrvatske na treningu spremna za finale Davis Cupa
Sanjin Strukic/PIXSELL
14.05.2021.
u 16:10

Hrvatski dvojac može se pohvaliti fantastičnim ovogodišnjim učinkom - 35 pobjeda i samo četiri poraza.

Na turniru u Rimu Petra Martić odigrala je još jedan odličan meč i preko svoje stare mušterije Amerikanke Jessice Pegule (4-1 u pobjedama) stigla je do svog prvog polufinala na WTA 1000 natjecanjima.

Sa 7:5, 6:4 (za 101 minutu igre) protiv 31. tenisačice s WTA liste, koja je ove godine već nanizala 22 pobjede, Petra je dokazala da se jako dobro pripremila za zemlju i da suradnja s bivšom talijanskom šampionkom Francescom Schiavone (pobjednicom R. Garrosa iz 2010.) daje plodove.

Ali zanimljivo je bilo i u konkurenciji muških parova gdje su Nikola Mektić i Mate Pavić ušli također u polufinale, nakon još jedne rutinske pobjede, ovaj put protiv Francuza Mannarina i Pairea - 6:4, 6:2.

Tako se sad hrvatski dvojac može pohvaliti fantastičnim ovogodišnjim učinkom, njih dvojica imaju 35 pobjeda i samo četiri poraza.

Nakon ovog uspjeha Nikola Mektić je na ATP listi igrača parova napokon preskočio Kolumbijce Cabala i Faraha i stigao na drugo mjesto, odmah iza Mate Pavića. To je Mektiću plasman karijere, ali dogodilo se još nešto prvi put u povijesti: Hrvatska ima prvog i drugog tenisača svijeta!

Komentara 4

TR
Travno221
16:26 14.05.2021.

Dobro, radi se o dublu, ali to je svejedno fantastičan uspjeh. Pa, tenis se igra u gotovo svakoj zemlji na svijetu, a Hrvati su najbolji. Svaka čast, momci samo naprijed. Do olimpijskog zlata, naravno!

CI
cincokapulicaf
16:23 14.05.2021.

Bravo momci!

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
16:17 14.05.2021.

Lako igrati protiv Pegule!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije