Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO PRIZNANJE

Džomba u najboljoj sedmorki LP: Lijepo je da me i danas cijene

Mirza Džomba
Marko Lukunić/Pixsell
23.05.2013.
u 21:48

Ivano Balić nije se našao u idealnoj sedmorci. Najbolji je srednji vanjski Francuz Jackson Richardson, inače Balićev idol

Uoči završnog turnira rukometne Lige prvaka Europski rukometni savez izabrao je najbolju sedmorku u dvadesetgodišnjoj povijesti Lige prvaka. Među sedam veličanstvenih našao se i jedan Hrvat – Mirza Džomba. On je jedini igrač s prostora bivše Jugoslavije koji je našao mjesto među najboljima. Sjajno desno krilo u svojoj rukometnoj biografiji ima zlato sa OI (2004.), zlato sa SP-a (2003.), a 2006. godine s Ciudad Realom osvojio je Ligu prvaka.

– Divno, krasno, presretan sam. Hvala mojim suigračima iz reprezentacije bez kojih ne bi postigao sve te sjajne rezultate. Hvala i klubovima u kojima sam igrao što su mi dali priliku. Lijepo je čuti da me danas cijene kao velikog igrača i s velikim ću guštom u Kölnu primiti nagradu – rekao je Mirza Džomba koji se povukao iz rukometa prije tri godine. Njegov posljednji put bilo je Kielce, koje će, eto, igrom slučaja igrati polufinale Lige prvaka.

– Sad sam se sto posto posvetio obitelji, gradim kuću, slabo odlazim na rukometne utakmice, ali sve pratim preko medija – istaknuo je Džomba.

Hoće li se sljedeće sezone angažirati kao sportski direktor riječkog Zameta, kluba u kojem je počeo karijeru?

– Zvali su me već ove sezone, ali zasad ništa od toga – rekao je Džomba.

Je li se moglo naći mjesta za još pokojeg našeg igrača? Sigurno je da su u konkurenciji bili Ivano Balić, Patrik Ćavar, Irfan Smajlagić, Vlado Šola, Pero Metličić, no ovi koju su izabrani, doista su to i zaslužili.

– Bit ću deveti hrvatski igrač na završnom turniru – zaključio je Džomba. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije