Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drmić zabio jamajci

Džeko - Drogba 2:1, BiH srušila Obalu Bjelokosti

prijateljske
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
31.05.2014.
u 11:30

Španjolci pobijedili Boliviju 2:0, a Čileanci su bili bolji od Egipta 3:2

Brojne reprezentacije sudionice SP-a u Brazilu igrale su pripremne utakmice, a jedan od atraktivnijih bio je ogled BiH i Obale Bjelokosti u kojem su Zmajevi pobijedili 2:1 u St. Louisu.

Dvostruki strijelac za momčad izbornika Safeta Sušića bio je Edin Džeko (u 17. i 53. minuti) dok je pogodak za Bjelokošćane postigao Didier Drogba u sudačkoj nadoknadi. Džeko je tako stigao do 35 pogodaka za nacionalni sastav. Zbog ozljeda Begović, Kolašinac, Vranješ i Spahić su zamijenjeni, ali Sušić je kazao kako njihove ozljede nisu ozbiljne.

U Luzernu su pak snage odmjerili Švicarska i Jamajka, a pobjedu domaćinu (1:0) donio je Josip Drmić pogotkom u 83. minuti. Švicarci su bili dominantni, no čudesan je bio jamajčanski vratar Blake koji je spasio svoju momčad od uvjerljivijeg poraza.

Engleska je na Wembleyu bila uvjerljiva protiv Perua (3:0), a susret je obilježio povratak Waynea Rooneya nakon jednomjesečne stanke. Daniel Sturridge prekrasnim je pogotkom u 33. minuti načeo goste, a nakon kornera koje je izvodio Leighton Baines u nastavku su pogađali Cahill (65.) i Jagielka (70.).

Prvu pripremnu utakmicu odigrali su aktualni svjetski prvaci Španjolci i u Sevilli pobijedili Boliviju (2:0). Čvrsto postavljene Južnoamerikance uspjeli su slomiti tek u 50. minuti kad je u 16-ercu srušen Martinez, a Torres je sigurno realizirao jedanaesterac. Nakon toga Španjolci su stvarali sve više prilika da bi Iniesta pogodio pred kraj susreta, u 84. minuti.

Urugvaj je u Montevideu bez Luisa Suareza i Diega Godina pobijedio Sjevernu Irsku pogotkom Stuanija u 62. minuti dok je Čile u golijadi u Santiagu bio bolji od Egipta (3:2). Gosti iz Afrike šokirali su domaćine u početnih 16 minuta te pogocima Salaha i Qamara stigli do visokog vodstva. Diaz je u 26. minuti smanjio prednost Egipćana, a Vargas je dvama pogocima u nastavku (u 60. i 78. minuti) donio pobjedu Čileancima.

>>Kovač već zna sastav za Brazil, traži se posljednji član prvih 11!

Komentara 4

TO
tonimohave
12:17 31.05.2014.

Napred Bosno i Hercegovino

TA
tarzan
14:21 31.05.2014.

Kako je to jadno za Bosnu navijat oni izlaze na ulice Sarajeva, Bihaća, Mostara kad Turci naše dobiju i slave a da mi za njih navijamo? Jadno.

TO
tonimohave
13:59 31.05.2014.

Ale a lealeale ,igraj Bosno ne daj se,igraj svi smo uz tebe a le a lea le

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije