Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Dvojici Hrvata na Bahamima pronađen doping, snimljeni kako razgovaraju o nedopuštenim sredstvima

TRV-WLT-BAHAMAS-CRUISE-CAPACITY-1-OS
Richard Tribou/NEWSCOM
09.07.2023.
u 12:56

- Sve ovo što se sada događa je nevjerojatno i lažno i ne odgovara istini - naveo je Klovar u priopćenju objavljenom na društvenim mrežama

Dvojici hrvatskih ronilaca na dah, od kojih je jedan svjetski rekorder prema krovnoj svjetskoj organizaciji AIDA-i, zabranjeno je na neodređeno vrijeme sudjelovanja na dubinskim natjecanjima Vertical Blue nakon što su stigli na Bahame navodno u posjedu lijekova za poboljšanje performansi (PED), prenosi Divernet.

Četiri PED-a pronađena su 4. srpnja u prtljazi svjetskog rekordera Petra Klovara i još jednog hrvatskog natjecatelja Vitomira Maričića na Long Islandu, izvijestili su organizatori Vertical Bluea. Rekli su da su lijekovi na recept bili na jednoj ili obje liste zabranjenih supstanci za sportaše Svjetske antidopinške agencije (WADA) i Vertical Blue.

Natjecanje počinje tek 20. srpnja, ali svi Vertical Blue natjecatelji moraju potpisati ugovor o zabrani dopinga prije registracije, au potragu su bili uključeni i organizatori natjecanja.

Objavljena je snimka na kojoj ronioci na dah razgovaraju o drogama koje nose i onima za koje su mislili da se već mogu otkriti u njihovim sustavima, s hrvatskom roniteljicom na dah Sandom Delijom, koja je putovala s muškarcima, ali nije bila registrirana kao natjecatelj Vertical Bluea.

Klovar i Maričić su po kratkom postupku dobili zabranu nastupa na Vertical Blue 2023. i budućim takvim događajima, a organizatori kažu da su njihovi slučajevi proslijeđeni disciplinskoj komisiji Svjetskog tijela za ronjenje na dah AIDA.

- Sve ovo što se sada događa je nevjerojatno i lažno i ne odgovara istini - naveo je Klovar u priopćenju objavljenom na društvenim mrežama i dodao:

- Trenutno nam se savjetuje da ne dajemo detaljne izjave. Naši odvjetnici stupaju u akciju, jer su stvari izmakle kontroli i ozbiljne. Mi smo sportaši koji su čisti, uvijek smo bili i to će se sve uskoro razjasniti. Vjerujemo da svatko tko nas poznaje ili trenira s nama to već zna iz osobnog iskustva.

 

Komentara 6

MI
Mikis
15:02 09.07.2023.

ekipica iz organizacije zulja sto su najbolji tamo neke ne atraktivne za promidzbu drzave i onda vrbuju spijunku, a njih dvojica ne mogu dati izjave da su valjali gluposti sve u svrhu zavođenja. a oboje imaju zene doma

DM
drazen.muhvic
16:22 09.07.2023.

Zapravo su im našli špek i luk. Opće je poznato da se Hrvati ne dopingiraju. Ako im nešto i nađu onda im je podmetnuto ili nisu znali što uzimaju...

Avatar Crni labud
Crni labud
13:58 09.07.2023.

Sad će od ovoga mediji pokušati inscenirati aferu veću od one kad hadezeovac jami milijardu. Doduše ima i smisla. Da hadezeovac jami već je postalo normalno i drštveno prihvatljivo. Hrvatski sportaši ipak su puno rjeđe uhvaćeni na dopingu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije