Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vratio se

Duvnjak: Hvala Slavoncima, uživao sam u svakoj minuti

Domagoj Duvnjak
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
27.10.2018.
u 23:21

Svoj dres s brojem pet Duvnjak je odmah nakon utakmice poklonio teško bolesnoj djevojci Eni Šarac

Nakon više od devet mjeseci Domagoj Duvnjak vratio se na parket u dresu hrvatske reprezentacije. Na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj nije odigrao ni cijelu prvu utakmicu protiv Srbije kada se ozlijedio. Oporavak je trajao dugo pa je Duvnjak propustio prijateljske utakmice sa Švedskom u gostima te kvalifikacijske susrete s Crnom Gorom za odlazak na Svjetsko prvenstvo. U međuvremenu je počeo igrati za Kiel, ali ne previše. No njegov doprinos bio je ogroman u pobjedi nad Švicarskom (31:28) u prvoj utakmici kvalifikacija za odlazak na EP koje će se održati 2020. godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

– Možda će se nekome činiti da je Švicarska slaba, ali nije tako. Imaju sjajnog srednjaka Andyja Schmida, igrača koji je velika zvijezda cijele njemačke lige. On je igrač koji vidi sve – istaknuo je Duvnjak.

Nakon utakmice Duvnjak se prvo uputio prema tribinama osječke dvorane Gradski vrt. Skinuo je dres s brojem pet i dao ga teško bolesnoj Eni Šarac. Hrabra 24-godišnja Osječanka odmalena se bori s teškim dijagnozama.

– Opet sam pobijedila! Kažu da je bilo gadno, ali ničeg se ne sjećam, tako da ništa nije ni bilo, je l’? Čula sam: tumor na mozgu, tumor na kralježnici, leukemija, zatajenje bubrega, sepsa, gripa, ja sam mislila da nabrajaju dijagnoze svih na odjelu, a ono samo moje. Bože dragi, hvala tebi i svim mojim anđelima – napisala je Ena na Facebooku.

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Duvnjak je uvijek imao tu crtu da pomaže ljudima, a i njega je, kao i sve ostale rukometaše, oduševila atmosfera u Osijeku.

– Uživao sam u svakoj minuti. I zato jedna velika hvala Osječanima i svim ostalima. Fenomenalno je kako je dobro bilo navijanje svih 60 minuta. Oduševilo me što je dvorana bila rasprodana dan prije, to nije baš čest slučaj na rukometnim utakmicama.

Nakon utakmice ništa ga nije boljelo.

– Nije, ali će boljeti dan ili dva kasnije. No živim s tim da malo boli pa malo ne boli. Činjenica je da imam bolove, ali mogu igrati. Radim neke svoje vježbe i to mi pomaže. Ne pretjerujem na treninzima, a na utakmicama Kiela trener me čuva i mislim da je to recept kako se potpuno oporaviti – rekao je Duvnjak.

U nedjelju nas u Leuvenu čeka Belgija.

– Iskreno, nemam pojma o toj reprezentaciji. Mislim da protiv njih nikad nismo igrali. Znam samo da im srednji vanjski, Ćerimi, igra u PPD Zagrebu. Prošle godine u kvalifikacijama za SP namučili su Francuze i to nam mora biti upozorenje. Očigledno danas svi igraju rukomet i samo malo opuštanje može nas koštati – rekao je Duvnjak koji bi se sljedeće godine trebao vratiti na SP u Njemačku nakon 12 godina. Upravo je na SP-u u Njemačkoj 2007. godine prvi put zaigrao za seniorsku reprezentaciju.

>> Pogledajte i tko su najplaćeniji hrvatski sportaši

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije