Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
debi iz snova

Duje Čop: Ne treba se čuditi mom golu, pa doveden sam da zabijam

Duje Čop
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
26.01.2015.
u 14:10

– Nisam želio 'štopati' da mi lopta ne pobjegne, a vidio sam gdje je golman – kazao je Čop.

Duje Čop nikad u Dinamu nije bio do kraja priznat kao vrhunski napadač, stalno su mu tražili nekakve zamjerke. No, u samom je klubu bio itekako cijenjen njegov rad, ali i golovi. Pa nije slučajno bio prvi strijelac lige.

Kako bilo, plavi su s njim itekako pogodili kad su ga bez odštete doveli iz RNK Splita. Uza sav igrački doprinos, sad je napunio i plavu blagajnu nakon što je prodan u Cagliari.

Za novi klub debitirao je u kupu, a u subotu je prvi put osjetio kako je to igrati u Serie A. I nakon što je ušao u igru, Cagliari je primio gol za 1:1, a onda je uslijedio krasan volej Duje Čopa i Cagliari je pobijedio.

Idem malo do Milana

– Naravno da je debi u ligi bio odličan. Ali, zadovoljan sam sa svime, ne samo s te dvije utakmice koje sam odigrao i golom, već sa svime s čim sam se ovdje sreo otkako sam došao. Dečki su odlični, super su me primili. Ma kao da sam ovdje već stotinu godina – pričao nam je Duje Čop dok je ulazio u zrakoplov za Milano.

Ne, ne igra Cagliari u Milanu.

– Imam slobodan dan, pa idem malo do Milana.

Hoćete li posjetiti Kovačića, pomoći Brozoviću da se smjesti u Milanu?

– Ha, ha, ma neee! Idem iskoristiti slobodan dan.

Zacijelo je bilo lijepo probuditi se nakon gola koji je donio pobjedu. Očito je sve to bilo lijepo i treneru Gianfrancu Zoli koji je i tražio od kluba da mu dovede Čopa. Nahvalio je našeg reprezentativca rekavši da Duje nije slučajno zabio taj gol jer je iza njega talent i težak rad.

– Nisam puno s njim pričao nakon utakmice, ali sam čuo da me pohvalio.

Kad je odlazio iz Dinama, poručio je da Cagliari, sad kad ga dovodi, sigurno neće ispasti iz prve lige. I potrudio se da tim odmjerenim volejem klub napravi prvi korak u bijegu iz zone ispadanja.

Otac ga ohrabrio

– Nadam se da ćemo se odmaknuti od te opasne zone i potrudit ćemo se da se u zonu ispadanja više ne vraćamo – kaže zadovoljan Čop.

Pogodak koji je postigao doista je bio krasan, izbjegao je zaleđe i ubačenu loptu odmjerenim udarcem poslao u suprotni gornji kut.

– Gađao sam, vidio sam gdje je vratar, a nisam želio "štopati" loptu da mi slučajno ne bi pobjegla. Vesele me ta tri boda, ali ne treba se čuditi tom golu, pa doveden sam zato da ih zabijam. I ne treba zaboraviti da sam dobio idealnu loptu od Dessene, nije mogla biti točnija.

Dujin otac Davor Čop također je bio napadač, i on je igrao u Italiji, u Empoliju. Upravo taj klub jedan je od onih koji će se vjerojatno boriti s Cagliarijem, Chievom, Atalantom i Veronom da izbjegne mjesto koje vodi u Serie B jer Parma i Cesena već su gotovo sigurni putnici u niži rang.

– Čuo sam se s tatom i zadovoljan je. Bio je zadovoljan i nakon mog prvog nastupa u kupu, malo je analizirao i rekao da mogu bez problema tamo igrati, da će sve biti dobro – kazao je sretni Duje Čop.

>> Čop poput Neymara: Zabili iste golčine i to u isto vrijeme!

Komentara 2

AU
aussieboy
14:44 26.01.2015.

Ako ga je netko podcjenjivao onda ste to vi novinari!! Secirali ste svaki njegov potez kao kirurg na operaciji srca, svaki njegov promasaj ste jedva doceali da bi sutradan mogli pistai kako on nije dovoljno kvalitetan za Dinamo

LI
Lik123
16:07 26.01.2015.

Čop nije valjao samo nekim novinarima (Alač, Holiga i slični kapaciteti) i ekipi koja nije mogla prežalit kaj igrač koji je doveden bez odštete i koji je potjeran iz hajduga (na račun starijeg Šarbinija?!) igra čisto solidno u Dinamu. I ko finalna sol na ranu, prodan za čisto solidne novce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije