Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duje Ćaleta-Car:

Preskočit ću sestrinu svadbu zbog reprezentacije!

Duje Čaleta-Car
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
03.10.2015.
u 11:03

'Bio sam u šoku kada mi je menadžer Red Bulla priopćio da je stigao poziv.'

Oni koji slabije ili površno prate nogomet ostali su iznenađeni kad je novi izbornik Ante Čačić, umjesto ozlijeđenog igrača Celtica Joze Šimunovića, u A reprezentaciju pozvao Duju Ćaleta-Cara. Poziv je to kojem se zapravo ne treba čuditi, dečko (tek je navršio 19 godina) u ovoj sezoni standardni je član udarne postave Red Bull Salzburga, a dosad je igrao u svim mlađim vrstama Hrvatske. Doduše, i on je bio iznenađen kad je do njega stigla ta vijest.

Gledao plave u Münchenu

- Kako ne bih bio, nakon jutarnjeg treninga došao je klupski menadžer i rekao mi da je u klub stigao poziv za mene za A reprezentaciju. Bio sam u šoku, gotovo bi se moglo reći da sam skakao od sreće – kazao nam je Duje Ćaleta-Car.

No, zacijelo mu baš nije sretna sestra, sljedeće se subote udaje. Duje je planirao stići na svadbu, tada je stanka u prvenstvima.

- Ma neće se ljutiti, razumije me, a i svjesna je što znači poziv u A reprezentaciju. Tempirali smo svadbu za taj dan, ali se poziv u reprezentaciju ne odbija – ushićeno je govorio ovaj mladi Šibenčanin.

Dinamu baš Red Bull Salzburg nije naročito drag klub s obzirom na to da ih je prije nekoliko godina izbacio u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no sad te austrijske momčadi nema u Ligi prvaka, ispali su od Malmöa, pa Beqirajeva Dinama iz Minska.

- Šteta, ali što se može. Dosta se momčad promijenila, ima dosta mladih igrača, promijenio se i trener, pa nam treba malo vremena.

No, sad Dinamo igra u LP.

- Svaka čast, za pobjedu nad Arsenalom mogu samo čestitati plavima, to je velik rezultat, gledao sam utakmicu na TV-u i igrali su odlično. A susret s Bayernom gledao sam uživo. Otišao sam na Allianz Arenu, to mi nije daleko od Salzburga. I nema se što zamjeriti Dinamu za taj poraz, Bayern je svijet za sebe.

Duje bi danas trebao igrati za Salzburg kod Neustadta, a u ponedjeljak stiže u Zagreb sa željom da Hrvatska uzme šest bodova u susretima s Bugarskom i Maltom, dočeka posrtanje Norveške i ode izravno na Euro u Francuskoj.

Igrao s Halilovićem

Hoće li biti treme?

- Vjerojatno će biti malo treme na prvom, drugom treningu jer zapravo ne poznajem nikoga. Igrao sam u mlađim vrstama samo s Halilovićem i jednom s Pjacom u prijateljskoj utakmici baš u mom Šibeniku. No, neće biti problema, meni je već čast biti s tim igračima. Konkurencija za svako mjesto je strašna, ali bude li potrebe, spreman sam uskočiti - kazao je Duje Ćaleta-Car.

Vatreni sad imaju dvojicu Duje, Čopa i Ćaletu-Cara. Pa neka budu i "sveti" za reprezentaciju.

>> Čačić u reprezentaciju pozvao Duju Ćaletu-Cara!

Komentara 5

IV
IvanMNECRO
11:44 03.10.2015.

Sretno Duje !

DU
Deleted user
13:01 03.10.2015.

Koji car? Koji Car! ;-)

DA
Dankoo
14:03 03.10.2015.

on je ćaleta car ali šimunović je čačića car i mora igrati, nažalost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije