Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED - DUBRAVO ŠIMENC

Žao mi je što u bazenu nisam vidio igrače koji daju maksimum

Dubravko Šimenc
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.01.2016.
u 15:21

Žao mi je još više što nisam vidio kvalitetu koja bi me ohrabrila. Možeš izgubiti u utakmici, poraz nije sramota.

Pribojavao sam se ovakvog kraja naše priče u Beogradu. I to jako. Nakon utakmice Hrvatske i Mađarske, ostao sam žalostan. I nisam jedini.

Prvo, danas je posve jasno kako su naši vaterpolisti na ovom Europskom prvenstvu izgubili dvije najvažnije utakmice – na otvaranju protiv Srbije te ovu s kojom su trebali osigurati polufinalnu utakmicu, odnosno – medalju. Sve ostale utakmice, koje su pobijedili, bile su praktički – trening. Drugo, žao mi je još više što nisam vidio kvalitetu koja bi me ohrabrila. Možeš izgubiti u utakmici, poraz nije sramota. Ali, ja sam želio vidjeti igrače koji, ako već gube, daju maksimum, koji u bazenu daju cijelog sebe. Ali, ne, to nisam vidio.

Utakmica se, po meni, ne može voditi tako da izbornik širi ruke cijelo vrijeme. On bi, vjerujem, trebao razgovarati s igračima. Evo vam detalj. Mađare sam na razgovoru s izbornikom vidio kako upijaju svaku njegovu riječ. Naši su se, u istom trenutku, ponašali kao da oni vode s deset golova razlike, bili su opušteni kao da igraju protiv Turske. Mogli ste, dakle, i po govoru tijela – vidjeti sve. Da budete najbolji trebate biti takvi u svakom detalju, u svakom duelu, u svakom udarcu... Ne kažem da su se dečki unaprijed predali, vjerujem da su željeli pobijediti, no nije dovoljna samo želja pa da budu najbolji u Europi.

Sukus svega, natjecanje u Srbiji, aktualno Europsko prvenstvo, nije bilo toliko važno. Znate i sami, najbitnija je olimpijska medalja, koja se ovog ljeta nudi u Rio de Janeiru. Ovo je više bio folklor za narod. Kritike? Njih će biti. Ali, treba znati da izbornik Tucak, od prvog dana, nije imao kompletnu reprezentaciju na jednom natjecanju, da se vidio nedostatak Obradovića i Muslima koji su mu se zahvalili.

No, ako se nešto na promijeni u odnosu na relaciji igrača prema izborniku ili izbornika prema igračima, bojim se da u Rio de Janeiru nemamo što tražiti. Da skratim, kult reprezentacije je, na moju žalost, opet poljuljan. Što treba promijeniti? Ima onih koji godinama o tome brinu...

>> Moramo se brzo pribrati! Nismo iskoristili prilike, a ni kriterij suđenja nije mi jasan

Komentara 2

SS
sokac sa drave
20:04 20.01.2016.

Nisu gladni uspjeha,egsistencija osigurana,decki skoro svi dalmosi iznajmljuju apartmane puni su deviza.Kao takvi nevole se umarati i znojiti.Kod njih se kaze da se od njihovog znoja pravi penicilin.Uspjeh ce doci kada se ponovo vrati vaterpolo (vrhunski) u hram uspjeha u hram Simenca(starijeg)Poljaka,Lopatnija,Bonacica,bracu Kobescak,Bukica Pere i jos mnogo drugih velikana drugog mentaliteta nego ovi gubitnici.Kada bud e vaterpolo u Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije