Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiglo zlato

Dubrava dočekala svoju Sandru, palili i baklje

sandra perković (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/12
08.08.2012.
u 23:03

Mladen Bodalec, frontmen Prljavog kazališta otpjevao joj je kultnu skladbu „Ruža hrvatska“, a Sandra se strpljivo fotografirala s mališanima, dijelila im tortu i autograme.

Sandru Perković dočekali su i u njezinom zagrebačkm kvartu Trnovčica u Dubravi, gdje se uputila nakon zračne luke.

- Drago mi je što sam iz Dubrave, Trnovčice. Nadam se da mi ovo nije zadnja medalja koju ću osvojiti - poručila je okupljenima s pozornice na livadi gdje se igrala kao malena, 100-tinjak metara od roditeljskog doma.

Mladen Bodalec, frontmen Prljavog kazališta otpjevao joj je kultnu skladbu „Ruža hrvatska“, a ona se strpljivo fotografirala s mališanima, dijelila im tortu i autograme.

- Gledam ju od malih nogu, za ovo što je izabrala cijeli život se pripremala. Bila je jako živahna djevojčica, jako rastrčana po susjedstvu, živi vražičak. A onda se primila treninga. A mi svi, svi smo vjerovali u nju, nije bilo dana kada nije marljivo koračala ulicom na trening - kaže 66-godišnji Dragutin Kračun Dragec.

- Nedavno mi je njezina baka Ruža pričala, dok smo iz crkve išli kući, kad im je crijev za polijevanje vrta prsnula u garaži, mala petogodišnja Sandra sama je pomaknula deset vreća cementa da ih voda ne smoči i da ne otvrdnu. Baka Ruža nije mogla zbog problema s kičmom, pa je Sandra to učinila umjesto nje. Toliko je snage još onda bilo u toj maloj djevojčici - kaže 70-godišnji Josip Sesvečan.

Sandra se, opisuju, najviše igrala s dečkima, primjerce rata.

– A kako je nogomet igrala, to je također bilo nevjerojatno-prisjećaju se susjedi objašnjavajući da je već onda imala borilačkog žara. Sandra je, kažu, odrasla uz baku, ona joj je bila prva figura i odgajateljica. I dan danas je ponosna na nju dok ide iz polja, dodaju.

– Dok smo zafrkavali susjede, uvjek bi bila glavna - kaže se dvadesetogodišnji Nika s kojim je igrala nogomet upravo na livadi gdje su je jučer široka srca dočekali njezini sumještani.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:57 09.08.2012.

bravo micek !! bravoooo ! sve čestitke i ovo je prava nagrada za sav trud i upornost ! svaka čast !

ZX
zark x
07:45 09.08.2012.

Sandra, ljubavi moja. Taj disk jos leti i nikad nece pasti. Dubrava je lipa ali ipak dodji u Split .

SE
serđo
08:57 09.08.2012.

Kako je lijepo bilo vidjeti na postolju zlatnu Hrvaticu s rukom na srcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije