Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor 'Darko Draženović'

Ladić: Ne bih prihvatio Šukerov poziv, a impresivan je bezobrazluk kojim se mažu oči!

Dražen Ladić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
27.09.2015.
u 12:14

Nogometaš godine mora imati i karakter, Ivan Rakitić ga ima, a ima i sjajnu sezonu iza sebe – kazao je Dražen Ladić.

Davor Šuker bio je najbolji strijelac SP-a u Francuskoj 1998., no veliki junak tih francuskih dana bio je Dražen Ladić. Danas je u nogometnoj mirovini, nakon što je vodio mladu hrvatsku reprezetnaciju nestao je s naše nogometne scene, nestao je i iz medija. Ladić je pristao biti u žiriju Večernjeg lista za izbor najboljeg nogometaša godine. Pa smo s tom temom i započeli razgovor, najviše glasova dao je Ivanu Rakitiću kojeg je vodio u mladoj reprezentaciji.

Nemojte me vrijeđati

– Znam da je u pitanju učinak u ovoj godini, ali prvo moram reći da mi se Rakitić jako sviđa, kompletan je igrač od glave do repa, takvi su rijetki. Meni je i to jako bitno, iako se kod nas tome ne pridaje velika pozornost, važno je kakva je osoba, karakter, a on je to pokazao. Ove sezone igrao je izvanredno u momčadi Barcelone koja je puna zvijezda, on je jedan od njih. Ne treba ići u krajnost pa reći da je bio najbitniji, kako bi to sigurno rekao Ćiro, ali je bio važan kotač Barce. To se vidjelo i u reprezentaciji, drukčiji je dojam s tribina kad loptu vidite kod njega ili kod nekog drugoga. Dečka ne prate nikakve nepodopštine, dakle, cjelokupni dojam je impresivan – kazao je Ladić.

No, nije nimalo impresivna atmosfera oko reprezentacije.

– Kako nije? Baš je impresivan bezobrazluk kojim se rješavaju stvari, kojima se narodu mažu oči. Nisam iznenađen time, više sam razočaran ljudima iz sporta koji nešto znače, a zavukli su se u mišju rupu.

Na koga mislite?

– Ni na koga konkretno, već na ljude koji nešto znače u hrvatskom nogometu, a ima ih puno. No, pojavit će se kad se stvari promijene, tada će gurnuti svoje glave gore i reći, evo nas, sad bismo mi mogli nešto reći. A to nije fer. Nije fer prema navijačima koji su digli glas, a šute oni koji bi trebali nešto reći. Ne kažem da moraju reći da su protiv nekoga, pa neka kažu i da se slažu s postojećim stanjem. Deplasirano je nabacivati se teškim riječima na Zdravka Mamića, na Šukera, pogotovu na Čačića. Što je Čačić kriv, on je samo pijun, iako ga ni to ne amnestira jer je sam izabrao da želi biti dio toga i morao je biti svjestan u što ulazi.

Biste li vi prihvatili Šukerov poziv da budete izbornik?

– Sad ste me počeli vrijeđati, pa nismo se zato našli na ovom razgovoru.

To je značilo da ne bi prihvatio, potvrdio je to Ladić i dodatnim pitanjima i odgovorima.

Dinamo je ušao u Ligu prvaka.

– To je fantastično, budimo realni, sam plasman u Ligu prvaka je čudo, to je mjesto samo za odabrane klubove. Svaka čast na rezultatu. Istina, posložio se nešto laganiji ždrijeb, ali u Maksimiru je opet Liga prvaka i skidam kapu. A utakmica s Arsenalom sve je iznenadila, još najmanje rezultatom, više igrom, ozbiljnošću, baš svime. Ljudi moji, ta je pobjeda impresivna.

Igrali ste u Ligi prvaka, kakav je osjećaj istrčati protiv tako velike momčad?

– Ne znam osjećaje današnjih igrača Dinama. Mi smo tada igrali u drukčijim okolnostima, ponosili smo se što smo dio toga, danas je to malo ipak razvodnjeno. Onda ste tih par dana imali drukčiji dojam života, oko stadiona, u gradu, u novinama. Sve je bilo puno euforije, pozitive, danas toga nema.

Ne mogu svi isto misliti

Vidite li se u nogometu?

– Objektivno, ne možete dati sebe kako biste željeli, nego trebate raditi kako bi drugi htjeli. Nije to samo Dinamo, pa i u drugim klubovima je tako, samo nisu medijski zanimljivi kao Dinamo. Smijurija je da odvjetnici ili građevinari sjede na klupi klubova, ali u Hrvatskoj sve prolazi.

Biste li radili u nogometu?

– Bio sam u zadnje vrijeme u Emiratima. To je drukčije, kvaliteta je ispod naše lige, ni tamo nije lako biti trener. Ne teče med i mlijeko, ali je ozračje pozitivno, bez nervoze, galame. A kod nas je sve puno nervoze, ovdje si ili za ili protiv, nema polemike, argumenata. Ako ne mislim kao Šuker, Boban, Janko ili Marko, ispada da sam protiv, a nije tako. Nije dobro da svi isto mislimo.

Kao bivši veliki golman i rekorder s 802 utakmice za Dinamo, kako vam se sviđa Eduardo na vratima plavih?

– Prvo me začudilo da je htio doći u Hrvatsku. Na početku, kad je došao, bio je tako-tako, no sad je sjajan. Veliko je ime, iako ne znam je li nam trebao stranac. Napravili smo kiks da Dinamo nema domaćeg vratara. Prebrzo su potrošili Zeleniku, Lončarića i Turinu. Od te trojice morao je biti jedan vrhunski golman.

Tko je najbolji svjetski golman?

– Svako doba nosi svoje, trenutačno je Neuer neprikosnoven. Općenito, kad gledate ponašanje, obrane, gestikulaciju, on je taj. I Rakitića sam gledao. Može netko igrati izvanredno cijelu sezonu, ali ako je kao osoba loš – takvome nikad ne bih dao glas.

Sutra bira Ivica Križanac

>>Počinje prvi izbor "Darko Draženović"

>>Pletikosa: Večernjakova mi je nagrada veliki pečat karijere

Ladićevih 10

Rakitić (Barcelona) 10

Perišić (Wolfsburg/Inter) 9

Pjaca (Dinamo Z.) 8

Mandžukić (Atletico/Juve) 7

Modrić (Real) 6

Vida (Dinamo K.) 5

Subašić (Monaco) 4

Kovačić (Inter/Real) 3

Ćorluka (Lokomotiv) 2

Pašalić (Elche/Monaco) 1

Ladićevih 5

Rog (Split/Dinamo) 5

A. Ćorić (Dinamo) 4

Livaković (Zagreb) 3

Vlašić (Hajduk) 2

Balić (Hajduk) 1

>>Pletikosa: Večernjakova mi je nagrada veliki pečat karijere

Foto: Kyodo"n Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Komentara 40

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
14:48 27.09.2015.

pobjegao s mjesta nesreće.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
13:09 27.09.2015.

Čovjek je razočaran, nema ga nigdje. Sad je krenuo putem populizma i kaki po radu drugih. Dražene to ti nije potrebno, uživaj u životu, nadam se da nisi socijalni slučaj i da je nešto ostalo za miran život.

GV
golub Vaso
14:31 27.09.2015.

Moralna vertikala sa antidatiran kasko osiguranjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije