Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigao i trener

Dragovoljac s novim ljudima po Prvu HNL: Prvi operativac je direktor Kopra

Ivica Perković
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
15.06.2017.
u 14:01

Plaće neće biti velike, ali premije hoće. I dok sam ovdje, plaće će biti redovite – kazao je novi izvršni dopredsjednik Boško Županović.

Hrvatski dragovoljac predstavio je nove ljude s kojima ima namjeru napasti vrh drugoligaškog društva i odmah izboriti ulazak u Prvu HNL.

– Ovo je novo vrijeme u kojem se želimo vratiti na stare staze, kada smo bili jedna od perjanica hrvatskog nogometa – rekao je među ostalim predsjednik Ivica Perković te predstavio novog izvršnog dopredsjednika. Boško Županović postaje prvi operativac koji je dobio potpunu slobodu u radu.

Nije to sukob interesa

– Zahvalan sam ljudima u klubu koji su mi dali tu slobodu, bez nje ne bih ni došao. Ne mogu sve odmah pretvoriti u zlato, ali imam veliku ambiciju, složit ćemo momčad kojoj je cilj jasan – ulazak u prvu ligu. Uvažavamo snagu druge lige, kvalitetna je, ali mi ćemo sve napraviti da budemo prvi – kazao je Županović i odredio dosta jasan smjer:

– Igrači koji su ovdje ne moraju ostati, napravit ćemo selekciju, one koje ne vidimo ovdje, udaljit ćemo bez obzira na njihov status. Trebamo igrače koji uz igračku kvalitetu imaju i pravi mentalitet. Puno se nagađa o našem materijalnom stanju, ne mogu reći koliko ću biti ovdje, ali dok god budem, plaće će biti redovite. Ne, nitko se ovdje neće obogatiti, plaće će biti umjerene, ali će zato preko premija igrači moći zaraditi daleko više.

Zanimljivo, prvi je klupski operativac Hrvatskog dragovoljca i sportski direktor Kopra.

– Riječ je o dvije različite zemlje, različite lige i ne vidim tu sukob interesa. Ako se utvrdi da postoji, odustat ću od jednog posla. Za Koper sam i materijalno vezan jer sam otkupio dio duga vjerovnika – objasnio je Županović koji je doveo u Siget novog trenera, Damira Milinovića.

– Dovela me ambicija, žao mi je što mi je Gorica uzela san o prvoj ligi, ali to sam prebolio, želim joj sve najbolje. Ovamo sam došao ostvariti ambicije. Kad sam bio igrač, bilo nas je strah kad smo dolazili ovamo, želim da sad to osjećaju klubovi kojima ćemo biti domaćini – kaže Milinović.

Oko novog izvršnog dopredsjednika ima dosta čudnih priča, raznih prijava...

Imam zalagaonicu

– Ne bih to komentirao – prvo je mirno počeo, ali se onda i uzbudio:

– Pitajte me za konkretne slučajeve, a ne generalno. Mogu reći da nisam osuđen, a prijave ja mogu podnijeti protiv svakoga od vas. Kamatarenje? Od 1997. imam zalagaonicu pa ako je to kamatarenje, onda sam kriv. Nađite čovjeka koji će me pogledati u oči i reći da sam mu nešto loše učinio – govorio je Županović.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije