Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVEZ NIJE ZADOVOLJAN

Doznajemo: Joe Šimunić će u srijedu dobiti otkaz u HNS-u!

KATAR 2022 - Josip Šimunić sa suprugom na susretu Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
18.04.2023.
u 20:34

U Savezu, naime, smatraju kako su dva uzastopna ciklusa Hrvatske bez plasmana na EP jednostavno – podbačaj. I da izbornik Šimunić više nije dorastao ovoj funkciji. Stručna komisija će predložiti, a vrh HNS-a provest će u srijedu Šimunićevu smjenu.

Legendarni hrvatski nogometni reprezentativac sa 105 nastupa, 45-godišnji Josip Joe Šimunić, sutra će biti razriješen dužnosti izbornika selekcije do 19 godina. Hrvatski nogometni savez primio je Šimunićevo izvješće o nedavnom odigranome kvalifikacijskom ciklusu, kroz kojega se Hrvatska nije uspjela plasirati na Europsko prvenstvo, a u kojemu – neslužbeno saznajemo – nema pretjerane izbornikove samokritičnosti.

Neuspjeh je Šimunić obrazložio izostankom nekolicine važnih igrača zbog ozljeda, pa i sudačkim previdima na štetu Hrvatske, što kod nadležnih u HNS-u nije palo na plodno tlo. U Savezu, naime, smatraju kako su dva uzastopna ciklusa Hrvatske bez plasmana na EP jednostavno – podbačaj. I da izbornik Šimunić više nije dorastao ovoj funkciji. Stručna komisija će predložiti, a vrh HNS-a provest će u srijedu Šimunićevu smjenu.

Joe Šimunić, nesumnjivo nekada veliki nogometaš, reprezentaciju U-19 vodio je od 2019. godine, a jedino trenersko iskustvo prije toga bilo mu je asistiranje izborniku A vrste Anti Čačiću od 2015. do 2017. godine. Na žalost, rezultat je uvijek presudan kakav god izbornik imao background, igračku karijeru i karizmu, a Šimunić u dva ciklusa zaredom nije Hrvatsku odveo na Europsko prvenstvo.

U posljednjem ciklusu u elitnom kolu odigranome u Portugalu Hrvatska je bila poražena od Češke 1:3, zatim je remizirala sa Švedskom 1:1, a u posljednjoj utakmici turnira Portugal je svladao Hrvatsku s 3:0. Novi izbornik selekcije do 19 godina bit će izabran u sljedećih desetak dana...

Komentara 28

KO
konjina2
03:50 19.04.2023.

"izbornik Šimunić više nije dorastao ovoj funkciji" nije nikada ni bio dorastao, da se ne lažemo, good riddance

PA
Pajdo
21:24 18.04.2023.

Hrvat nije dobro došao

IC
ICCO
22:31 18.04.2023.

S obzirom da je na čelu konobar iz adezea kojeg je AP instalirao, pitanje je dal bi Joe toliko ostao da nije Pypi bio za njega, hmmm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije