Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČEO HNL

Krenuo lov na Rijeku i rekordni prosjek od 3202 gledatelja

Rijeka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
15.07.2017.
u 23:20

Prvi put u povijesti lovina će ove godine biti dominantna Rijeka, dok Dinamo i drugu godinu zaredom s novim trenerom kreće u preotimanje naslova.

Uoči starta 27. nogometnog prvenstva Hrvatske, sudionicima se priopćenjem obratio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

– Prošle sezone gledali smo sjajnu utrku Rijeke i Dinama i na kraju svjedočili prekrasnim scenama slavlja u Rijeci koja je prvi put proslavila naslov prvaka prekinuvši impresivnu dominaciju modrih. Moćnu Rijeku sada čeka izazov obrane naslova, a nema dvojbe da je prekid serije probudio nove motive u Maksimiru – naglasio je Šuker, koji uzbudljiva zbivanja u Hrvatskoj ligi uglavnom prati sa sigurne udaljenosti, iz SAD-a.

Predsjedniku se otelo i ovo:

– Vjerujem da će se ove sezone nastaviti kvalitetno suđenje koje smo imali ovoga proljeća, za što su ispunjeni svi preduvjeti.

Prvi put u povijesti lovina će ove godine biti dominantna Rijeka, dok Dinamo i drugu godinu zaredom s novim trenerom kreće u preotimanje naslova.

Vječni favorit iz sjene je Hajduk, dok Osijek s pravom računa na poziciju u gornjem domu hrvatskog nogometa. Zanimljivo, Dinamo je, uz Rudeš, jedini klub koji je u odnosu na prošlu sezonu promijenio šefa struke.

Ovo će biti peta sezona Lige 10, čiji rekord prosječne gledanosti od 3202 gledatelja po utakmici iz sezone 2013./2014. još uvijek nije srušen. U prošloj sezoni na utakmicama Hrvatske lige bilo je 2734 gledatelja po utakmici.

U nadolazećoj sezoni nema više ždrijeba sudaca, a momci iz elitne skupine, Bebek, Jović, Pejin (zvani Soudani), Strukan i “projekt Zebec” ili varaždinski mr. Derbi bit će zaduženi za najvažnije utakmice sezone.

Titulu najboljeg strijelca prvenstva brani Hajdukov Marko Futacs, dok je najbolji igrač lige prošle sezone Franko Andrijašević, jedini iz Prve HNL, ovoga ljeta ostvario važan transfer, od 4,25 milijuna eura. Na žalost, od stalnih A reprezentativaca u domaćem natjecanju ostao je samo jedan – Josip Pivarić

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije