Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE OVO JOŠ NAJBOLJE'

Donna zaradila već 320.000 $ u Australiji, ali kaže: Bila sam bijesna...

14.02.2021.
u 10:00

- Možda će zvučati pomalo čudno jer sam u drugom tjednu, ali ja sam još uvijek daleko od svoje najbolje igre pa se nadam da ju još mogu poboljšati - kaže Donna

Donna Vekić i Australian Open kao da su čekali jedno na drugo. Osječanka je na pet turnira ispadala u prvom kolu, a onda je došla u Melbourne i stigla do osmine finala. U trećem je kolu u dvoboju protiv iskusne Estonke Kaije Kanepi, 65. tenisačice svijeta, okrenula gotovo nemoguće. Izgubila je prvi set i imala 0:3 u drugom, pri vodstvu suparnice od 5:4, na svom servisu, spašavala je i meč-loptu, da bi na kraju proslavila veličanstvenu pobjedu sa 5:7, 7:6 (2), 6:4, nakon dva sata i 38 minuta igre.

Jurak priredila senzaciju

– Zapravo sam bila prilično bijesna na sebe što sam dopustila suparnici tu meč-loptu jer sam u prethodnom gemu na njezinu servisu imala nekoliko prilika za obrat (pet, op. a.) i mislim da sam igrala bolje. Rekla sam sebi “neka je ovo i meč-lopta, ali ne želim da bude gotovo”. Sačuvala sam servis, spasila meč-loptu i vratila se svojim udarcima, a u tie-breaku sam znala da će taj set biti moj – kazala je nakon meča 24-godišnja Osječanka.

Donna je tako kompletirala drugi tjedan (osminu finala) na sva četiri Grand Slam turnira. A korak više, ulazak u četvrtfinale, napravila je zasad samo na US Openu 2019. godine. Da bi to ponovila i na Australian Openu, trebala bi u borbi za četvrtfinale nadjačati i Amerikanku Jennifer Brady, 24. tenisačicu svijeta, koja je pobijedila slovensku kvalifikanticu Kaju Juvan sa 6:1, 6:3. Bit će to njihov drugi međusobni susret, Donna je 2018. slavila u Rimu, na zemlji. Vekić nije bez izgleda, jer i sama priznaje da još nije dala sve što može.

– Uistinu sam sretna, dosad još nisam igrala u drugom tjednu Australian Opena, nekako mi je ovo bio najgori Grand Slam turnir po pitanju rezultata. Možda će zvučati pomalo čudno jer sam u drugom tjednu, ali ja sam još uvijek daleko od svoje najbolje igre pa se nadam da ju još mogu poboljšati. Sretna sam da imam priliku odigrati još jedan meč – napomenula je Donna.

Zasad je osigurala novčanu nagradu od 320.000 USD i 240 bodova koji je sad već i pomiču prema vrhu, u poretku uživo napredovala je četiri mjesta i stigla do 29. pozicije na WTA listi.

A da subota bude uspješan dan za Hrvate pobrinuli su se i Darija Jurak, Ivan Dodig i Mate Pavić svojim uspjesima u konkurenciji parova. Najzvučniju pobjedu postigla je Darija na turniru ženskih parova. Ona i Srpkinja Nina Stojanović izbacile su prve nositeljice, Tajvanku Su-Wei Hsieh i Čehinju Barboru Strycovu, pobijedivši ih sa 7:6 (5), 3:6, 7:5 i tako ušle u osminu finala, iako su u odlučujućem setu gubile s 3:5.

Dodig prošao u 3. kolo parova

Isti uspjeh, samo u konkurenciji muških parova, postigao je Dodig, on i Slovak Filip Polašek u drugom su kolu bili bolji od britanskog para Bembridge/Inglot sa 6:4, 7:5.

Sjajan niz zaokružio je Pavić koji je u kombinaciji s Kanađankom Gabrielom Dabrowski natjecanje u mješovitim parovima započeo pobjedom nad Australcima Ivanom Popović i Aleksandrom Vukićem sa 6:1, 6:1.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se pripremala izložba Hrvatska svijetu

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar southman
southman
14:30 14.02.2021.

Zarade u tenisu su van svake pameti. Luđe nego u nogometu.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
10:55 14.02.2021.

Možda će zvučati pomalo čudno jer sam u drugom tjednu???Kaj je trudna??

GA
gazimestan
11:29 14.02.2021.

A kaj je sa porezom, troskovima???? Ovi nasi doma racunaju toliko bruto i toliko zaradis, a za sebe to vec ne vrijedi, znadu da je brutto brutto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije