Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA

Donna Vekić ispala u Stuttgartu

GER, WTA Tour, Stuttgart Porsche Grand Prix
Foto: EXPA/ Eibner/ Roger Buerke
1/3
20.04.2023.
u 15:37

Ovo je bio šesti međusobni ogled Vekić i Pliškove te peta pobjeda Čehinje

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA-23.) zaustavljena je u četvrtak u osmini finala teniskog WTA turnira u Stuttgartu, bolja od nje je nakon dva sata i 23 minute bila Čehinja Karolina Pliškova (WTA-17.).

Pliškova je prvi set dobila nakon 26 minuta igre i nakon što je hrvatskoj tenisačici uzela servis tri puta. U drugom setu su obje tenisačice gubile svoj servis po dva puta, a Vekić je kod vodstva 4-3 bila na svom servisu i imala je priliku povećati prednost na 5-3, no Čehinja je povela 40-0 i Vekić to nije mogla stići.

Pliškova je nakon toga na svom servisu povela 40-15, no Vekić je stigla do 40-40, ali je češka tenisačica ipak osvojila gem za 5-4. Poslije toga ni jedna od tenisačica nije izgubila svoj servis i set je otišao u tie break u kojima je na kraju ipak bolja bila Vekić.

Treći set je donio potpuno izjednačenu borbu, ni Vekić ni Pliškova nisu izgubile svoj servis i ta dionica meča odlučena je u tie breaku kojeg je sa 7-5 dobila Čehinja.   

 

Pliškova je u meču servirala 15 aseva, napravila je devet dvostrukih pogrešaka i realizirala je 70 posto poena na prvom servisu, dok je Vekić servirala četiri asa, napravila sedam dvostrukih pogrešaka i osvojila 62 posto poena na prvom servisu, 

Ovo je bio njihov šesti međusobni ogled i peta pobjeda Pliškove.

 

>> Stigla je nova potvrda o nastavku karijere Luke Modrića: 'Blizu je ostvarenja velikog sna'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije