Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PO IZBORU SN

Domagoj Duvnjak i Tea Pijević najbolji rukometaši godine

DAN, EHF Euro 2020, Frankreich vs Croatien
EXPA/PIXSELL
05.01.2021.
u 18:50

- Bila je to rukometna godine, ali svih ovih rezultata ne bi bilo da nemamo odlične igrače i igračice. Ponosan sam na naš sport - poručio je Lino

U poluvremenu utakmice Hrvatska - Španjolska u porečkoj dvorani Žatika održana je dodjela nagrada laureatima u 27. izboru najboljih rukometaša godine Sportskih novosti i organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

- Što se tiče rukometa, 2020. je za razliku od svih katastrofa i nevolja koju se su nas snašle, bila fantastična. Otvorili smo godinu srebrom na europskom prvenstvu, a Domagoj Duvnjak je bio proglašen za najboljeg igrača prvenstva. Na Mediteranskim igrama su naši klinci osvojili medalju, zatim smo imali fantastičan uspjeh rukometašica na EP-u u Danskoj. Po prvi put u povijesti osvojena je i muška i ženska reprezentativna medalja u istoj godini - istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveta Tomislav Grahovac.

U izboru za najboljeg rukometaša godine peti put je slavio Domagoj Duvnjak sakupivši 99 glasova ispred Igora Karačića sa 58 i Marina Šego sa 20 glasova.

- Bila je to jedna lijepa godina za hrvatski rukomet, cure i mi smo ostvarili fenomenalan uspjeh - kazao je Duvnjak.

Kod djevojka pobijedila je Tea Pijević (76) u tijesnoj utrci ispred Ćamile Mičijević (69), dok je treća bila Ana Debelić sa 42 glasa.

- Nisam neki fan individualnih nagrada, ali jako sam ponosna na ovu. San svakog sportaša je biti najbolji u svom sportu u svojoj državi. Ništa to ne bi bilo moguće bez mojih suigračica, kraljica šoka i stožera - kazala je putem video linka Tea Pijević.

Najbolji trener godine je izbornik muške reprezentacije Lino Červar koji je po 11. put primio ovo priznanje.

- Bila je to rukometna godine, ali svih ovih rezultata ne bi bilo da nemamo odlične igrače i igračice. Ponosan sam na naš sport - poručio je Lino.

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić dobio je posebno priznanje za fantastičan uspjeh na EP-u u Danskoj i osvojenoj bronci.

- Bez cura to bi bio samo san. Vjerovali smo u sebe i to je bio ključ. Sada moramo pokušati biti konstanta kao i dečki, a ne samo jedan bljesak - poručio je Šoštarić.

Kod sudaca nije bilo dvojbi, pa su Matija Gubica i Boris Milošević po 12. put slavili u ovoj konkurenciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije