Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRILA GA POLICIJA

Đokoviću se to neće svidjeti: Australac s lažnom Covid potvrdom igrao na Australian Openu

17.02.2022.
u 17:47

Španjolska policija dovršila je drugu fazu operacije, pokrenutu u siječnju protiv španjolskog ogranka organizacije koja je pružala lažne zdravstvene propusnice i PCR testove putem aplikacija za razmjenu poruka.

Australski tenisač Alex de Minaur, 32. igrač svijeta, jedan je od onih koji su upleteni u slučaj lažnih Covid potvrda, rekli su izvori iz španjolske policije.

Ti su izvori agenciji AFP potvrdili ime de Minaura, dodajući da su i drugi sportaši i javne osobe na popisu mogućih kupaca lažnih Covid propusnica.

De Minaur je u siječnju sudjelovao na Australian Openu, gdje je cijepljenje bilo obvezno, zbog čega je Novak Đoković bio isključen s turnira i izbačen iz zemlje.

Foto: Reuters

Španjolska policija ovog je tjedna dovršila drugu fazu operacije, pokrenutu u siječnju protiv španjolskog ogranka organizacije koja je pružala lažne zdravstvene propusnice i PCR testove putem aplikacija za razmjenu poruka, objavila je španjolska policija. Istraga je potvrdila da su čelnici ove organizacije bili u Francuskoj.

Ukupno je jedanaest osoba uhićeno zbog "krivotvorenja ili korištenja krivotvorina", a uključeno je oko 2.200 osoba koje su kupili falsificirane potvrde.

Ova mreža je lažni PCR test naplaćivala 50 eura, dok su samo za lažnu Covid potvrdu tražili oko 200 eura, a za 1000 eura su bili i upisani na liječničke liste s potpunim rasporedom cijepljenja.

Plaćanja su vršena kriptovalutama preko računa otvorenih u trećim zemljama.

>>> Kronologija problema Novaka Đokovića u Australiji

Komentara 6

Avatar toxic alien
toxic alien
18:06 17.02.2022.

Ja osobno odobravam svaku vrstu borbe protiv ovog fasizma i tiranije, protiv mjera za borbu protiv ove izmisljene pandemije. Policiji bi mnogo pametnije bilo da se bavi kriminalom i kriminalcima, ali posto policija radi za najvece zlocince i kriminalce, to ce za sada ostati sanak pusti, jednostavno zato sto vrana vrani oci ne kopa...

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
18:09 17.02.2022.

Ovo je lov na 'poduzetnike' van sustava. Drznuli su se zaraditi na ovom orkestriranom cirkusu a glavonjama nisu dali dio. Ako hoćete rasčistiti kaljužu onda otkrijte koliko je liječnika i ostalih zdravstvenih radnika, uhljeba, političara i članova njihovih obitelji obavilo lažno cijepljenje, preko veze, da bi dobili 'kovid potvrdu'.

KI
kimi
20:23 17.02.2022.

Toliko o toj priči o 99% vakcinisanih tenisera. Da li je to mogao i Novak da uradi? Pa naravno, Pfizer bi mu lično dao potvrdu plus blanko ček da upiše bar 7 cifara samo da ispadne da je cepljen i da im ne kvari posaoali čovek mora u životu da ima svoj stav i obraz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije