Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U posebnom režimu

Đoković ponovno zabrinuo navijače: 'I tako već godinu dana'

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
12.05.2020.
u 20:13

U posljednjoj objavi prvi tenisač svijeta je otkrio kako primjenjuje autofagiju. Đoković je razgovarao s profesorom dr. Draganom Ivanovom

Profesionalni sportaši pa tako i tenisači zbog pandemije koronavirusa već su neko vrijeme izvan natjecanja. Imaju dosta slobodnog vremena pa se zabavljaju na razne načine, neki su vrlo aktivni na društvenim mrežama.

Jedan od njih je i Novak Đoković koji je nedavnim izjavama izazvao veliku buru u javnosti.

Nakon što je izjavom o (ne)cijepljenju protiv koronavirusa podigao veliku prašinu, prije nekoliko dana je preko Instagrama razgovarao s nutricionistom Chervinom Jafariehom, bivšim brokerom koji se danas bavi uzgojem sumnjive veganske i ne-gmo hrane koja je u SAD-u zabranjena.

U posljednjoj objavi prvi tenisač svijeta je otkrio kako primjenjuje autofagiju. Đoković je razgovarao s profesorom dr. Draganom Ivanovom.

- Dotaknuo bih se autofagije. Koliko je važna ta metoda 16-8, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to i ja primjenjujem i osjetio sam u posljednjih godinu dana dosta poboljšanja koliko to već primjenjujem - rekao je Novak Đoković i dodao:

- Tijekom dana imam veću energiju i manje tih padova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У новој епизоди “Свесног живљења” разговарао сам са уваженим Професором,Др. Драганом Ивановим. Др Иванов је специјалиста интерне медицине, професор на Високој школи за образовање педагога и има своју праксу (клинику) у Новом Саду. Др Иванов је поделио неке основе здраве исхране за које се залаже. Веома сам уживао у разговору, а надам се да ћете и ви. У здравље 🙌🏼🙏🏼

Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)

Što je autofagija? To je metabolički proces koji stanice koriste kako bi razgradile i reciklirale stanične komponente i iz tijela izbacile vlastite otpadne tvari, to je oblik staničnog čišćenja.

Tijelo prepoznaje staru i nekorisnu staničnu opremu i označava je za uništenje. To je akumulacija 'bezvrijednog materijala' u tijelu koji može biti odgovoran za mnoge posljedice starenja. Puno korisnije je suzdržavanje od hrane nego stimuliranja autofagije.

- Preporuka je ne konzumirati hranu niti bilo kakvu tekućinu (osim vode) 16 h u komadu, najbolje od popodne nakon obroka do sljedećeg dana. Doručak bi trebao biti količinski najjači obrok - rekao je doktor Dragan Ivanov.

Ključne riječi

Komentara 1

ZN
znam
09:20 13.05.2020.

Ljudski organizam ima i drugih stvari obavljati a ne samo trositi energiju za probavu. Takodjer je bitna kvaliteta hrane koja se konzumira. Doktori koji zagovaraju autofagiju: Daniel Pompa i David Jockers.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije