Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski grad

Đoković otkrio kako su ga dočekali Zadrani i izrazio jednu veliku želju

18.06.2020.
u 16:52

- Čuo sam da je veliki interes publike i ovim putem pozvao bih još jednom sve da dođu kako bismo svi zajedno uživali u humanitarno-sportsko-glazbenom spektaklu koji ćemo prirediti od petka do nedjelje – istaknuo je Đoković.

U subotu i nedjelju Zadar će biti domaćin iznimnog teniskog natjecanja, drugog humanitarnog teniskog turnira iz ciklusa Adria Tour, koji organizira prvi tenisač svijeta Novak Đoković. Bit će žestoko i u petak kada se igraju ekshibicijski mečevi, ali u Zadru već sada vlada onaj poseban ugođaj što ih donose posebni događaji i posebni gosti.

Veliki trenutak za Zadar

Počeli su se već okupljati sudionici turnira, naši Marin Čilić i Borna Ćorić od ranije su tu, pa su sad glavne zvijezde Novak Đoković i Alexander Zverev. Među prioritetima najboljeg tenisača svijeta posljednjih godina bio je obilazak terena na Višnjiku.

– Teren djeluje jako dobro i tribine su zaista impresivne. Koliko sam razumio, kapacitet je gotovo 9000 ljudi. Kažu da će zasad biti dopušteno pola od toga, ali i to je puno ljudi.

Zahvalan sam što ćemo imati tako puno gledatelja koji će moći uživati u gledanju mečeva. Moja obitelj i ja imali smo jako lijepu dobrodošlicu od trenutka kad smo sletjeli u Zadar. Prvi sam put u Zadru iako sam posjetio većinu gradova Hrvatske.

Veseli me činjenica da ću doživjeti i iskusiti novo mjesto i novi grad. Zadar s pravom nosi epitet sportskog grada, dominira u košarci, solidan je u nogometu, pa i u tenisu. Uglavnom, jako je lijepa tradicija i sportska kultura u Zadru. Čuo sam da je veliki interes publike i ovim putem pozvao bih još jednom sve da dođu kako bismo svi zajedno uživali u humanitarno-sportsko-glazbenom spektaklu koji ćemo prirediti od petka do nedjelje – istaknuo je Đoković.

Njegov dolazak u Višnjik izazvao je pozornost brojnih mladih tenisača i tenisačica, ali i drugih ljubitelja sporta koji su se u tom trenutku zatekli ondje. Broj jedan se spremno fotografirao sa svima njima i davao im autograme. Brojnim Zadranima taj prvi susret s Novakom zasigurno će ostati u dugom sjećanju.

– Došao nam je jedan od najpopularnijih sportaša na svijetu, ne govorim samo o tenisu. Ovo je veliki trenutak za Zadar, jedva čekamo da sve počne, da se igra i da bude odličan tenis kao što je bio u Beogradu. Vidjeli smo da je u Beogradu bio spektakl, što se tiče i publike i tenisa. Igrali su odličan tenis, idemo to nastaviti i u Zadru – rekao je Goran Ivanišević, Novakov trener i direktor zadarskog turnira.

Želi oploviti Kornate

Novak s obitelji, suprugom Jelenom, sinom Stefanom (5) i kćeri Tarom (2) na raspolaganju ima luksuznu jahtu Ashu, dugu 28 metara, čiji tjedni najam u jeku sezone navodno stoji oko 50.000 eura. Za Đokovića je to sitnica, naravno.

Čini se da je Đokovićev naum prije početka turnira oploviti jahtom Kornate i još jednom se osvjedočiti u ljepote hrvatske obale, kojima se on i prije javno divio.

– Jako volim Jadran, volim hrvatsku obalu, taj miris mora i borova – rekao je jednom prilikom.

Ni Zverev u Zadru nije sam, s njim je i njegova djevojka Brenda Patea.

– Prvi sam put u Zadru iako sam kao mali dolazio u Hrvatsku. Još istražujem, ali Zadar je predivan grad i svakome bih ga preporučio – kazao je Zverev. 

Ključne riječi

Komentara 5

DE
Demigodessnixie
20:44 18.06.2020.

Seselj mora da je happy

CR
croban1111
18:05 18.06.2020.

Mene više zanima od kuda dolazi porast oboljelih od korone?

DU
Deleted user
20:16 18.06.2020.

9000 gledatelja, pa onda otkud dosla ponovno corona, gdje je razmak...moglo bi biti posljedica gospodine Beros.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije