Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVUKAO pozornost

Đoković na prsima nosi neobičan uređaj: Ja sam kao Iron man. Da toga nema, ne bih sjedio ovdje

Wimbledon 2023 - Day Seven - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Victoria Jones/PRESS ASSOCIATION
10.07.2023.
u 11:54

Navijači su tijekom prijenosa protiv Hurkacza mogli vidjeti čudan detalj na prsima srpskog teniskog asa

Susret osmine finala Wimbledona između Novaka Đokovića i Poljaka Huberta Hurkacza prekinut je u 23 sata zbog "policijskog sata" pri rezultatu 2-0 u setovima za srpskog tenisača. Naime, stroga pravila nalažu da se ne smije igrati nakon 23 sata po lokalnom vremenu. Tada počinje svojevrsni policijski sat, mečevi se prekidaju i prebacuju za sljedeći dan.

Želja je da se zaštiti lokalno stanovništvo koje ne želi gužvu i buku koju sa sobom nosi noćna teniska akcija. Također, izazov predstavlja i transport i sigurni odlazak navijača i ostalih sudionika svojim kućama. Samo je jedan tenisač do sada prekršio to pravilo. Andy Murray 2012. godine odservirao je za pobjedu nad Marcosom Baghdatisom u četiri seta u 23:02 sata.

Srbin je prije prekida dobio prva dva seta sa 7-6 (6), 7-6 (6). Poljak je u prvom setu imao tri set lopte, ali ih nije iskoristio. Osim policijskog sata, pozornost javnosti privukao je i uređajem koji je nosio na prsima, što se moglo vidjeti prilikom presvlačenja majice tijekom pauze. 

U pitanju je uređaj s nanokristalima koji pretvara tjelesnu toplinu u svjetlost, a ta svjetlost onda djeluje na akupunkturne točke u tijelu i opušta mišiće, otkrila je talijanska tvrtka Tao Technologies još tijekom Roland Garrosa. Novinari su tada pitali Đokovića o čemu se radi, no Đoković nije želio otkriti pozadinu priče. 

VEZANI ČLANCI:

– Jako sam volio Iron Mana kao klinac pa ga sada pokušavam glumiti. Moj tim ima nevjerojatnu nanotehnologiju koja mi pomaže kako bih dao sve od sebe na terenu tako da je ovo najveća tajna u mojoj karijeri. Da nema ovoga, vjerojatno ne bih sjedio ovdje – odgovorio je Novak. 

Ključne riječi

Komentara 5

KR
kremenko
13:15 10.07.2023.

Ako je legalno onda nije doping .

DU
Deleted user
02:52 11.07.2023.

Besmisleno. To je drveni križ kog su mu poklonili monasi srpskog manastira Hilandar na Svetoj Gori u Grčkoj, koji nikad ne skida. Da ga vrpca križa ne bi ometala dok igra i motala mu se oko vrata, Đoković je križ zato zalijepio selotejpom.

Avatar Hazl113
Hazl113
13:05 10.07.2023.

Ne znam zašto nitko ne piše da radi "svoje" bolesti mora piti lijek, a on sekundarno povećava kisik u krvnim zrncima. Drugim riječima legalni doping.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije