Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremni za finale

Đoković doznao finalnog protivnika: U obaranju rekorda pokušat će ga spriječiti Casper Ruud

French Open
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/6
09.06.2023.
u 22:12

U drugom polufinalnom dvoboju Ruud je u tri seta dominirao protiv Nijemca Alexandera Zvereva i svladao ga nakon dva sata i devet minuta igre. Skandinavac od samog je početka držao sve konce igre u svojim rukama i dominantno se drugi put zaredom plasirao u veliko finale Roland Garrosa

Četvrti tenisač svijeta Norvežanin Casper Ruud kvalificirao se u svoje drugo finale zaredom na Roland Garrosu pobijedivši u polufinalu 27. igrača svijeta Nijemca Alexandera Zvereva s 6-3, 6-4, 6-0. 

U nedjeljnom finalu Ruud će se sučeliti Srbinu Novaku Đokoviću, koji će nastojati postati prvi čovjek koji je osvojio 23 Grand Slam naslov. Đoković (36) je sa 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 svladao prvog igrača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza, koji je imao problema s grčevima u zadnja dva seta.

GALERIJA Đoković svladao prvog igrača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza

French Open
1/22

U drugom polufinalnom dvoboju Ruud je u tri seta dominirao protiv visokog Nijemca i svladao ga nakon dva sata i devet minuta igre. Skandinavac od samog je početka držao sve konce igre u svojim rukama, a u posljednjem je setu podario "bicikl" blijedom Zverevu.

Ruud je u prvom kolu pobijedio Šveđanina Eliasa Ymera, u drugom kolu Talijana Giulija Zeppierija, u trećem Kineza Zhanga Zhizhena, u osmini finala Čileanca Nicolasa Jarryja, a u četvrtfinalu Danca Holgera Runea.

VEZANI ČLANCI:

Norvežanin se tako po treći puta plasirao u grand-slam finale, a drugi put zaredom će igrati veliko finale Roland Garrosa. Ruud je lani u finalu Pariza poražen od Rafe Nadala, a sada će igrati protiv Đokovića, koji ga je svladao u sva četiri međusobna sraza. Još gora stvar po Ruuda jest ta što u ta četiri ogleda nije dobio ni set. 

Đoković je, inače, postao prvi tenisač po broju nastupa u finalima Grand Slam turnira, a u nedjelju će nastupiti po 34. put. U prošlosti samo Amerikanka Chris Evert ima 34 grand-slam finala,Serena Williams ima 33, a Martina Navratilova 32 finalna nastupa. Švicarac Roger Federer i Njemica Steffi Graf igrali su po 31 finale, dok je Španjolac Rafael Nadal 30 puta nastupio u finalima turnira najviše razine.

VIDEO Juranović: Osuđujemo postupak prema Livaji, ja nikada nisam imao takvih problema

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije