Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Dodig

Dodig: A sad fešta u Međugorju!

'06.02.2011., Dom sportova, Trg Kresimira Cosica 11, Zagreb - ATP turnir PBZ Zagreb Indoors, Ivan Dodig pobjednik turnira. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
07.02.2011.
u 19:50

Pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa dan nakon uspjeha karijere. - Nisam razmišljao kako ću potrošiti zarađeni novac. Počastit ću obitelj, rodbinu, ostalo ću spremiti. Trebat će, kaže Ivan.

– Nikad bolje nisam zaspao. Zaista sam bio umoran. Kao i svaki dan, probudio sam se oko devet sati – rekao nam je Ivan Dodig jutro nakon osvajanja prvog ATP naslova karijere na PBZ Zagreb Indoorsu. I otkrio kako je proslavio taj uspjeh.

Marin odmah čestitao

– Malo smo se proveselili u kafiću Arabica, skupila se uža rodbina. No, prava proslava bit će kod kuće, u Međugorju, ondje ćemo pripremiti pravu feštu – otkriva Ivan, koji bi u rodno mjesto trebao doći u srijedu. U Zagrebu je zaradio najveći ček u karijeri, 72.600 eura. Kako će ga potrošiti?

– Nisam o tome razmišljao. Počastit ću obitelj i rodbinu. Ostalo ću spremiti. Trebat će – kaže Ivan, kojem je na naslovu među prvima čestitao Marin Čilić.

– Bio je jako sretan zbog mene, kao što sam i ja za svaku njegovu pobjedu. Mi smo najbolji prijatelji na Touru. Živimo jedan za drugoga, podrška smo jedan drugome. On je puno utjecao na moju karijeru i mogu mu biti zahvalan – priznaje Ivan koji je prve teniske korake napravio s osam godina, a prvi turnir osvojio je u Metkoviću s 12 godina.

Za razliku od Čilića koji je u jednom trenutku bio i prvi junior svijeta, Ivan je, ponajviše zbog financijskih razloga, preskočio tu fazu teniskog razvoja. Do zagrebačkog naslova ponosno je isticao dva trenutka u svojoj karijeri.

U Halleu je krenulo nabolje

– Prvi je onaj kad sam 2008. prešao igrati pod hrvatsku zastavu, bio je to jako emotivan trenutak jer sam napokon mogao predstavljati svoju zemlju (do 2006. igrao je za reprezentaciju BiH u Davisovu kupu). Drugi je onaj od prije dvije godine u Zagrebu kad sam uz pozivnicu došao do četvrtfinala. Tad je i počeo moj uspon – rekao je Ivan koji već tri godine trenira u Akademiji u Halleu kod Nizozemca Jana de Witta.

– Jako sam zadovoljan, otkad sam tamo krenulo mi je nabolje. Uz De Witta, koji je glavni i sve kontrolira, ondje radi još nekoliko trenera. Za ovu sam godinu dobio i svog osobnog trenera, Čeha Martina Štepaneka – objasnio je Ivan.

Ovaj tjedan odmaram, a zatim putujem na turnir u Memphis

Sad ću se par dana odmoriti od svih napora koje sam imao u zadnje vrijeme. Krajem tjedna putujem u SAD gdje ću prvo igrati na turniru u Memphisu, pa u Delray Beachu, da bi se nakon toga vratio u Zagreb jer početkom ožujka igramo u Davisovu kupu protiv Njemačke - kaže Ivan čiji cilj ostaje isti:

- Već sam rekao da je to ulazak među 50 najboljih. Ako to uspijem bit ću zadovoljan, ali moj glavni cilj je zadržati se među 100 najboljih. Bilo je puno onih koji su zabljesnuli, a zatim se izgubili. Iz ove pozicije sve izgleda odlično, no neće uvijek biti tako, bit će i teških trenutaka - svjestan je Dodig.

47 - Broj asova koje je Ivan ubacio prošli tjedan na PBZ Zagreb Indoorsu

151 - tisuća dolara (820 tisuća kuna) ovogodišnja je Ivanova zarada na turnirima

Ključne riječi

Komentara 8

NI
nidjomidjo
20:30 07.02.2011.

ali velika je sramota HRT-a da prekinu prijenos dodjele pehara za pobjednika i finalista Indoorsa da bi prikazivali nekakve maskote nalik na medvjede koji kližu na Šalati i HRT voditelje \"šaljivo\" obučene u retro stilu. Jer slijedio je veliki spektakl u Zagreb je došao - Linz?!

NI
nidjomidjo
20:38 07.02.2011.

Općenito nevjerovatno je bila nezainteresiranost zagrepčana za ovaj turnir. Jer ne treba zaboraviti da su imali prilike vidjeti na licu mjesta 15-og, 20-og ili 25-og igrača na svijetu, što nije mala stvar ako se uzme u obzir broj ljudi koji se bave tim svjetskim sportom možda i broj 2 po raširenosti. Otužno je djelovala dvorana u pojedinim trenucima, ali zato Villach ili Jesenice napune Arenu. Jednostavno ne kužim o čemu se tu radi ili zaista hokej na ledu postaje nacionalni sport broj 1?

NI
nidjomidjo
20:27 07.02.2011.

Svaka ti čast Ivane, zaslužio si svaki cent vrhunskom igrom i borbom. Puno sreće ti želim u daljnoj karijeri..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije