Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legenda o Petroviću

Dirk Nowitzki nahvalio Dražena: Bio sam veliki poklonik i pogodila me njegova tragedija

05.09.2022.
u 20:52

Petrović je bio jedan od NBA pionira, izniman natjecatelj, sjajan šuter, nikad najbrži niti najskočniji ali pametan igrač s mentalitetom onoga koji želi rješavati utakmice, kazao je legendarni Nijemac

Kao ambasador Eurobasketa, Dirk Nowitzki, jedan od najboljih Europljana koji je ikad igrao u NBA ligi svratio je i do Milana, odgledao tri utakmice (između ostaloh i onu između Hrvatske i Estonije) i održao kraću press konferenciju na kojoj je govorio koliko se košarka promijenila u posljednja dva desetljeća.

- Kada sam ja došao u NBA ligu četvorke i petice su bile snažni igrači koji su obitavali u reketu, a danas su to igrači koji šutiraju trice, prevode loptu, asistiraju.

U tom kontekstu pričao je i o tome koliko su on, Tony Parker i Pau Gasol, utrli put Europljanima koji danas dominiraju NBA košarkom kao što su Luka Dončić i Nikola Jokić.

- Po tom pitanju ja uvijek spominjem Detlefa Schrempfa, Dražena Petrovića i Vladu Divca koji su mojem naraštaju utrli put. A onda smo mi to činili za ove današnje momke.

Kad je već spomenuo Dražena, pitali smo ga koliki je Petrovićev značaj bio kao jednog od europskih pionira, u vrijeme kada NBA treneri nisu ni približno vjerovali u europske igrače kao što to čine sada.

- Uh, bio sam veliki njegov poklonik i jako me pogodila njegova tragedija. Bio je izniman natjecatelj, sjajan šuter, nikad najbrži niti najskočniji ali pametan igrač s mentalitetom onoga koji želi rješavati utakmice. U to vrijeme NBA košarka je bila drugačija. Prisjetite se samo New York Knicksa i načina na koji su igrali a takvo što nikako nije odgovaralo Europljanima. Tih 90-tih godina bilo je puno fizikalnija no to se promijenilo a kada sam ja došao već je bilo drugačije. Uvedeno je "hand check" pravilo, dozvoljeno je igranje zone. NBA se otvorio i došlo je do više "passing gamea", manje su pojedinci driblali i nama Europljanima je više odgovaralo više kretanja s loptom i bez jer smo u NBA dolazili tehnički potkovani, spremni za pravi potez u pravom trenuku - kazao je veliki as. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije