Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEGOVI IZGUBILI

Poznati Hrvat na spektaklu: Evo kako ga je šokirala slavna pjevačica

Pink
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
06.02.2018.
u 16:13

- U danima pred Super Bowl na crnom tržištu ulaznice su se prodavale od 3000 do 6000 USD, a pred samu utakmicu ta cijena naraste i do 10.000 USD. Moj prijatelj Josip Krznarić i ja smo ih platili 1250 USD

U finalu za pamćenje, s puno oborenih rekorda, “Orlovi” su pobijedili New England Patriotse (41:33) i tako raspametili “Grad bratske ljubavi”. No, raspametile su “Ptice” i jednog velikog navijača Patriotsa iz Hrvatske, a to je negdašnji košarkaš Boston Celticsa Dino Rađa. Ovaj sjajni centar zakačio se za Patriotse još u vrijeme kada je igrao za “Kelte” (1993.-1997.).

A njihove nastupe u finalu američkog nogometa prati i uživo, pa je tako i ovaj put otputovao u Minneapolis. Bio mu je to četvrti Super Bowl u karijeri vatrenog navijača “Domoljuba”.

- Prvi Super Bowl koji sam gledao igrali su San Francisco i Baltimore jer mi je prijatelj, inače urednik sporta na CBS-u, nabavio karte. Išao sam tada vidjeti kako to izgleda pa sam se zagrijao.

Pink
1/3

A nabaviti ulaznicu za najveću američku sportsku svetkovinu ponekad je najteži dio posla.

Belichickov sin nabavio karte

- U danima pred Super Bowl na crnom tržištu ulaznice su se prodavale od 3000 do 6000 USD, a pred samu utakmicu ta cijena naraste i do 10.000 USD. Moj prijatelj Josip Krznarić i ja smo ih platili 1250 USD, ali samo zato što nam je u tome pomogao sin od trenera Patriotsa Billa Belichicka. To su bile jeftinije ulaznice, na drugoj razini tribina, a možete zamisliti koliko su tek stajale one bliže terenu.

Ovaj put se nije vidio sa karizmatičnim trenerom hrvatskih korijena, ali jest sa njegovim sinom.

- Steve Belichick je također svjestan svog hrvatskog podrijetla jer da nije zacijelo ne bi na svom tijelu imao istetoviranu Hrvatsku, a u kancelariji hrvatsku zastavu.

Dino i Josip oduševljeni su finalom, ali ne i njegovim ishodom.

- Utakmica je bila fenomenalna, toliko dinamična i napeta da nisi mogao otići u toalet, a da nešto važno ne propustiš. O ovom finalu, jednom od najboljih otkad ja pratim Super Bowl, pričat će se godinama. Nažalost ovaj smo put izgubili pa sam sutradan u hotelu cijeli dan gledao National Geographics ili filmove na HBO. Nisam htio gledati druge kanale jer u svim vijestima vrištalo je da su Eaglesi pobijedili Patriotse. Izgubili smo jer nam je obrana bila nevjerojatno propusna.

Foto: Robert Demo

A “Orlovi” su pobijedili i zato jer su “Domoljubima” prodali štos koji njima nije pošao za rukom. Naime, Eeaglesi su na kraju prvog poluvremena odigrali akciju u kojoj se quarterback (onaj koji baca loptu) pretvara u receivera (hvatača) i postiže “touchdown”. To što je uspio Nick Foles nije i legendarni Tom Brady.

- Nažalost, Brady od svog igrača nije dobio tako dobru loptu kao Foles - ustvrdio je Rađa koji je uvjeren da ovo nije početak kraja dinastije Patriotsa:

- Sve dok su tu Brady i Belichick, Patriotsi će se boriti za vrh u kojem su već 18 godina pa su zbog toga već postali i omraženi.

Pet milijuna za 30 sekundi

No, neminovno je ti to da je Super Bowl veći događaj od NBA finala.

- Tome je tako jer se igra samo jedna utakmica pa je napetije. Rekao bih da je i NFL u cjelini u Americi popularniji od NBA košarke. Osim toga u NFL-u je i kraća je sezona jer su ozljede brutalne.

Podsjetio nas je Rađa i na to da je dan NFL finala američka svetkovina:

- Ako se taj dan nešto i igra u drugim sportovima onda je to svakako tijekom dana kako bi svi na vrijeme stigli pred svoje televizore. Jer, Super Bowl je najveći američki sportski praznik koji ima nevjerojatnu vrijednost i u oglašivačkoj industriji pa se za tv-reklame od 30 sekundi plaćalo i po pet milijuna USD. Na stadionu je pivo koštalo 15 dolara odnosno stotinjak kuna pa vi zamislite koliko je to novaca kada pomnožite sa 70 tisuća ljudi.

Super Bowl je uvijek više od finala, pa je tako bilo i ovaj put.

- U poluvremenu je pjevao Justin Timberlake koji je učinio simpatičnu gestu i sišao u publiku da bi se slikao s fanovima. Time je pokazao da se ne doživljava nedodirljivom zvijezdom. Za Pink, koja je izvodila američku himnu, ne znam što bih rekao. Kada je izašla na pozornicu izvadila je žvakaću iz usta, bacila ju je na pod i počela pjevati.

Nakon što posjeti sina Duju, koji studira u Elonu u North Carolini, Rađa će se za vikend vratiti u Hrvatsku i uključiti u hrvatsku košarkašku stvarnost.

- Vratili smo neke veterane u reprezentaciju jer moramo sve učiniti da se kvalificiramo na SP.

Stadion od milijardu i 100 milijuna dolara 

Dino je fasciniran stadionom U..S. Bank i gradom domaćinom.

- To se rijetko viđa. U njegovu izgradnju uloženo je milijardu i 100 milijuna dolara i posljednji je krik tehnologije pa tako i internet kojeg istovremeno koristi 70.000 ljudi radi savršeno. Do izgradnje tog stadiona došlo je zbog toga jer im se stari urušio od snijega. Nakon toga, napravili su novi stadion, visok i toliko okomit da s vrha tribina, da karikiram, možeš pljunuti na teren.

Fasciniran je Rađa i gradom domaćinom u kojem je, prije 24 godine zajedno s Kukočem igrao All-Star utakmicu NBA novaka.

- Zbog ekstremnih hladnoća u Minneapolisu, a tijekom finala vani je bilo “minus 22”, grad je premrežen hodnicima koji povezuju nebodere na visini drugog kata. Tako smo mi parkirali dva kilometra od stadiona, ali smo do njega došli da nismo izašli van.

Komentara 1

Avatar Diavolo
Diavolo
21:50 06.02.2018.

Super prilog ,ali sada povratak u nasu realnost i borbu za SP u Kini2019

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije