Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKINUTO SAVJETODAVNO TIJELO

Raspušten Rađin stručni savjet, poznata i sudbina izbornika Mulaomerovića

Split: Komemorativni skup za Petra Skansija u košarkaškoj dvorani Gripe
Miroslav Lelas/PIXSELL
15.07.2022.
u 17:44

Na vrhu saveza ostaju Stojko Vranković kao predsjednik, Nikola Rukavina kao dopredsjednik i Joke Vranković kao tajnik.

Dino Rađa doživio je poraz na Upravnom odboru Hrvatskog košarkaškog saveza na kojem je odlučeno da se raspušta cijeli Stručni stožer na čijem čelu je Rađa. Uz predsjednika Stožera, Rađu raspušteni su i Toni Kukoč, Damir Knjaz i Aramis Naglić uz predstavnike klubova.

Podsjetimo, HKS je odluku donio nakon debakla u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te bolnog poraza od Finske. Priopćenje Saveza prenosimo u cijelosti:

"Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je na 34. sjednici održanoj elektroničkim putem u petak, 15. srpnja 2022. donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora.

Upravni se odbor Stručnom savjetu zahvaljuje na dosadašnjem radu i uloženom vremenu, no s obzirom na nemogućnost adekvatnog djelovanja uslijed novonastalih okolnosti, donosi se odluka o promjeni u strukturi samog HKS-a kojom se ukida tijelo Stručnog savjeta za mušku košarku.

Upravni odbor će u dogledno vrijeme donijeti odluku o daljnjim koracima vezanima uz stručno djelovanje na razini HKS-a te o istome bez odgode obavijestiti javnost."

Na vrhu saveza ostaju Stojko Vranković kao predsjednik, Nikola Rukavina kao dopredsjednik i Joke Vranković kao tajnik. Poziciju bi trebao sačuvati i izbornik Damir Mulaomerović, koji će povesti Hrvatsku u kvalifikacijama za kvalifikacije za EuroBasket 2025., ali i glavnom turniru ovogodišnjeg EuroBasketa.

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:18 15.07.2022.

Imali su priliku priznati grešku i loše rezultate, preuzeti krivicu, zaštititi košarkaše i časno odstupiti sa pozicija. Ovako su svima dali do znanja o kakvim se ljudima radi te su protjerani kao zadnje smeće sa brutalnom nogom u stražnjicu,

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
18:25 15.07.2022.

“Stručni” savjet? Ne bih rekao.

Avatar Mario1000
Mario1000
20:05 15.07.2022.

Nešto je trulo i smrdilo odavno i još ima obraza Dino i govorit protiv navijača,strašan je taj jugoslocen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije