Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joel Embiid

Jedan od najboljih košarkaša na svijetu dobio državljanstvo, igrat će za Francusku

NBA: Playoffs-Philadelphia 76ers at Miami Heat
Foto: Jasen Vinlove/REUTERS
1/3
13.07.2022.
u 12:26

Embiid, koji je rođen u glavnom gradu Kameruna Yaoundeu, francusko je državljanstvo dobio na osnovu toga što su još ranije i njegovi roditelji postali francuski državljani.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice, centar Philadelphia 76-ersa Joel Embiid (28) i službeno je dobio francusko državljanstvo te će moći predstavljati tu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Embiid, koji je rođen u glavnom gradu Kameruna Yaoundeu, francusko je državljanstvo dobio na osnovu toga što su još ranije i njegovi roditelji postali francuski državljani.

Prošle sezone je Embiid bio među trojicom finalista za nagradu za najkorisnijeg igrača lige (MVP) s prosjecima od 30.6 koševa, 11.7 skokova i 4.2 asistencije.

Još 2016. godine je Embiid kontaktirao Francuski košarkaški savez s namjerom da nastupi na OI u Rio de Janeiru, ali ta je ideja naišla na otpor ostalih reprezentativaca. Francuska je na prošlogodišnjim OI u Tokiju osvojila srebro izgubivši finale od SAD-a.

Video - Aco napao Rađu zbog Bojana, otkrio istinu o Draženu i Zvezdi, priznao Tedeschiju da je greška

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije