Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP Modri u osmini finala igraju s Hrvatskim dragovoljcem

Dinamu na ispomoći i juniori

Foto: Goran Stanzl
import
28.10.2008.
u 19:30

U Dinamu ne skrivaju ogorčenje reakcijama iz Rijeke zbog odgode nedjeljne utakmice, pa trener Branko Ivanković kaže:

- Iznenadilo me da su iz gospodskoga grada i kluba kao što je Rijeka stigle takve insinuacije. Očekivali smo razumijevanje, nismo mi krivi što nam je igrače pogodila epidemija - pričao je Ivanković.

Da nismo vidjeli Dinamove igrače u opatijskom hotelu “Millenium”, možda bismo čak i mogli djelomice shvatiti riječku sumnju. Međutim, kad se sjetimo kako je izgledao Lončarić ili “sfrkani” i zgrčeni Lovren, da ne nabrajamo dalje, doista se moramo upitati komu i zašto trebaju takve optužbe.

Mamić iz Argentine bez pojačanja


Dinamov sportski direktor Zoran Mamić u petak se vraća s dvotjedne radne turneje po Južnoj Americi. Bio je u Argentini i Čileu, gledao je utakmice i igrače, no nikoga neće dovesti u Zagreb. ?
- Mamić mi je rekao da je vidio nekoliko zanimljivih igrača, ali treba vidjeti njihovu cijenu i mogućnost da ih se dovede. O imenima ćemo razgovarati kad se vrati, a jasno je da ćemo pojačanja tražiti i na domaćem tržištu - kaže Ivanković.

Uostalom, da su to htjeli, Rijekini čelnici mogli su doći do Opatije i posjetiti goste (nekad je to bio lijep običaj između klubova!) i sami se uvjeriti u stanje. Najmanje što bi Riječani trebali sad učiniti, bila bi isprika maksimirskom klubu.

Bahati Rubeša
Posebno bi to trebao učiniti bahati direktor Mario Rubeša, za kojeg donedavno nisu čuli ni najstariji kroničari kluba s Kantride, a već drži mitinge o našem nogometu! Dok mu treneri odlaze zbog prijetnji smrću (!?), Rubeša vlastite goleme probleme gura pod tepih, te drskim i zločestim napadom na Dinamo pokušava pozornost javnosti preusmjeriti na nešto drugo. No, ubrzo će shvatiti da ne postoji tako velik tepih pod koji bi mogao sakriti svoje propuste.

Inače, do utorka popodne nije bilo novooboljelih u Maksimiru, ostalo je, dakle, na jedanaestorici igrača koji su poklekli pred vikend-virusom. Plavi će sigurno igrati kup-utakmicu u Sigetu s Hrvatskim dragovoljcem (srijeda, 14 sati), a sastav će Ivanković odrediti na dan utakmice, kad će znati tko će biti koliko-toliko spreman za igru. Jer, ako je virus i napustio tijelo, još kako je oslabio organizam igrača, koji neće biti ni u približno dobrom stanju kao prije virusnog napada. U Sigetu sigurno neće biti otprije ozlijeđenih Butine, Chaga i Bišćana koji je zbog visoke temperature napustio trening, te također viroznih Mikića, Badelja i juniora Vrsaljka.

Bez iznenađenja
U utorak su na treningu bili vratari Kelava i Lončarić, te Lovren, Vrdoljak, Mandžukić, Tadić, Drpić i Sammir, a trener kaže:

- Vratari se osjećaju najbolje, s Lovrenom je također sve u redu. Poluzdravi su Drpić, Sammir, Tadić i Mandžukić, Vrdoljak se oporavio, ali sigurno neće igrati od početka - rekao je Ivanković o zdravlju igrača.

Priključio je Ivanković i četiri juniora, Kramarić, Horvat, Cerovec i Herceg bit će na “ispomoći”.

- Neovisno o našim problemima, ne bježimo od uloge favorita. U kojem god sastavu igrali, želimo pobijediti i nećemo dopustiti bilo kakvo iznenađenje - rekao je trener.

I jači Dinamovi sastavi znali su posrnuti u kupu i od slabijih sastava nego što je Hrvatski dragovoljac. Sjetimo se samo dva najsvježija primjera, kad je Cico Kranjčar 1998. “legao” u Dugom Selu, a Josip Kuže 2006. u Ivanić Gradu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije