Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modra budućnost

Dinamovi juniori izborili osminu finala Lige prvaka, Horkaš junak utakmice!

Juniori Dinama
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
19.02.2019.
u 16:26

Dinamovi juniori su mogli proći već u regularnom dijelu, ali su na samom kraju sudačke nadoknade primili gol za 1:1

Juniori zagrebačkog Dinama plasirali su se u osminu finala Lige prvaka zahvaljujući pobjedi protiv moskovskog Lokomotiva nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u šesnaestini finala s ukupnih 6:5 (1:1, 1:0).

Junak pobjede bio je vratar i kapetan momčadi Dinko Horkaš koji je u raspucavanju s bijele točke obranio udarac Germana Osnova, dok su sva petorica izvođača u zagrebačkoj momčadi bili precizni.

U susretu igranom ispred otprilike tisuću gledatelja na pomoćnom stadionu Hitrec Kacian, Dinamo je poveo u 13. minuti kada je Leon Šipuš iskoristio veliku pogrešku gostujućeg vratara Botnara koji je ispustio okomito dodavanje Marina te poslao loptu u praznu mrežu.

Dinamo je bio bolji tijekom tri četvrtine susreta, no rijetko je konkretno prijetio vratima Lokomtiva. Prvu veliku priliku za poravnanje Lokomotiv je imao u 71. minuti, ali je Dinamov vratar Horkaš obranio kazneni udarac Titkovu.

Uslijedio je nakon dvojbene situacije u kaznenome prostoru kada je glavni sudac sudar Horkaša i Sulejmanova okarakterizirao kao prekršaj Dinamova vratara.

Horkaš se istaknuo i u 80. minuti kada je obranio udarac Fajzulina iz velike blizine, ali je u trećoj minuti nadoknade bio nemoćan. Fazulin je pobjegao pozornosti Radonje i u posljednji trenutak donio izjednačenje.

Mogući suparnici Dinama (12. i 13. ožujka) su Ajax, Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona, Hoffenheim, Liverpool, Manchester United i Porto, a ždrijeb osmine finala održat će se u petak.

Komentara 4

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
21:23 19.02.2019.

I inače nije lako Rusu Germanu Osnovu a sad još i zapuca jedanaesterac 😂

DU
Deleted user
17:45 19.02.2019.

Volim te Dinamo.

DU
Deleted user
19:47 19.02.2019.

Dinamo iz Palovca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije