Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA SPORTSKE INSPEKCIJE

Predsjednik uprave Dinama Igor Kodžoman morat će odstupiti!

Igor Kodžoman
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
19.02.2019.
u 12:59

Iz toga proizlazi kako za Kodžomana postoji zapreka za obavljanje poslova u sportu, točnije da ne može obnašati dužnost predsjednika Uprave Dinama'', objasnio je tada odvjetnik Udruge ''Dinamo – to smo mi'' Vanja Peh

Sportska inspekcija navodno je donijela rješenje u povodu prijave Udruga članova Dinama ''Dinamo – to smo mi'' koja je prijavila predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana

Kodžoman bi tako, po sili zakona, bio prisiljen napustiti mjesto na kojem se sada nalazi jer osobe koje su pravomoćno osuđene ne mogu obavljati posao na tako visokoj poziciji u sportu. 

Iz Dinama neslužbeno doznajemo kako još nikakvo rješenje nisu dobili

Podsjetimo, Udruga članova Dinama ''Dinamo to smo mi'' prijavila je sportskoj inspekciji predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana i zatražila da mu se izrekne zabrana djelovanja u sportu te da se time automatski smijeni s pozicije u klubu.

Prema saznanjima članova Udruge, Kodžoman je na prekršajnom sudu pravomoćno osuđen zbog toga što GNK Dinamo nije u zakonskom roku objavio financijski izvještaj.

''Riječ je o prekršaju prema Zakonu o sportu (članak 86. st. 1. toč. 9.). Tim zakonom propisano je da osoba koja je u posljednje tri godine pravomoćno kažnjena za prekršaj u sportu, prema odredbama Zakona o sportu, ne može obavljati stručne poslove u sportu, sudjelovati u radu skupštine ili tijela koje upravlja sportskom udrugom ili trgovačkim društvom niti može biti ovlaštena za zastupanje te pravne osobe. Iz toga proizlazi kako za Kodžomana postoji zapreka za obavljanje poslova u sportu, točnije da ne može obnašati dužnost predsjednika Uprave Dinama'', objasnio je tada odvjetnik Udruge ''Dinamo – to smo mi'' Vanja Peh.

>> Pogledajte kako je naš novinar Mladen Miletić komentirao utakmicu Dinama protiv Viktorije

Komentara 47

Avatar petrolio
petrolio
13:07 19.02.2019.

dok dinamo postiže vrhunske rezultate i piše novu klupsku povijest, jadni jalnuši rovare ne bi li to srušili....jadno, jadno

ZO
zoom
13:47 19.02.2019.

kavi jadnici, kopirali su "naš hajduk" i sad bi htjeli preuzeti preuzeti dinamo na isti način i napraviti od njega neuspješan klub kao hajduk...kako ti cinkeri ne kuže da ih obični navijači ne podnose te da nam je ta udruga isto odbojna kao što je bio odbojan i mamić!?!???

Avatar toxic alien
toxic alien
13:29 19.02.2019.

"...pojasnio je tada odvjetnik udruge 'Dinamo to smo mi' Vanja Peh." Tko tu bagru financira? Otkud tim zgubidanima novci za odvjetnike? To su mnogo vaznije stvari od toga sto je Kodzoman malo zakasnio sa financijskim izvjescem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije