Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEMO PO PROLAZ!

Dinamov dragulj siguran: Očekujem pobjedu, pobjedu i samo pobjedu!

Tottenham Hotspur v Dinamo Zagreb - UEFA Europa League - Round of Sixteen - First Leg - Tottenham Hotspur Stadium
David Klein/PA Images/PIXSELL
15.04.2021.
u 08:23

Ma ja sam vam uvijek optimističan. Mi se nikoga ne bojimo, nemamo se razloga bojati budemo li igrali svoju igru, dodao je Jakić

Bez imalo straha, a s puno optimizma igrači Dinama gledaju na današnji uzvratni četvrtfinalni susret Europske lige protiv Villarreala. I to bez obzira na činjenicu što su u Zagrebu plavi poraženi, što su u Španjolsku otišli s 0:1 porazom.

– Što očekujem? Pobjedu i samo pobjedu! Nemam što drugo očekivati jer svi znamo koliki je ulog u igri, pa igra se za ulazak u polufinale Europske lige. To smo nekad mogli samo sanjati, pa čak teško da bismo takvo što i sanjali – žestoki je optimist Kristijan Jakić kojemu neće biti lako zaustavljati u sredini terena opasne veznjake Villarreala.

– Ma ja sam vam uvijek optimističan. Mi se nikoga ne bojimo, nemamo se razloga bojati budemo li igrali svoju igru – dodao je Jakić.

Mi odlučujemo o načinu igre

Što to znači “svoju igru”, kako biste to trebali igrati u uzvratnom susretu?

– Držati loptu, igrati napadački, stvarati što više prilika, kao i dosad izlaziti agresivno na suparničke igrače, igrati muški, pa kako bude. Naravno da nas suparnik neće pustiti da radimo što hoćemo, ali ipak mislim da ćemo mi odlučivati o tome hoće li se igrati iz protunapada u protunapad ili ćemo malo stati i čekati ih na protuudare, mislim da neće oni toliko odlučivati. K tome, imaju i taj pogodak prednosti, možda se ipak malo opuste, ali to je njihova stvar, mi svoj cilj znamo i idemo ga ostvariti. Dinamo mora postići pogodak, to je jasno, ne smije ostati bez postignutog pogotka kao u Zagrebu.

– Ma daj bože da ga zabijemo i u 90. minuti pa da odemo u produžetke. No, nećemo igrati na taj jedan gol, igrat ćemo da zabijemo dva i odmah odemo dalje – uz optimističan smiješak zaključio je Kristijan Jakić, a i desni bek plavih Stefan Ristovski pun je lijepih očekivanja.

>> Pogledajte što su dinamovci rekli prije Villarreala

– Kako ne bih bio optimističan, ako nećemo biti optimistični sada kad možemo ući u polufinale, kada ćemo biti? Visok moral i želja kakvu sada imamo ne mogu biti viši, to je utakmica koja donosi polufinale Europske lige – kazao je makedonski reprezentativac.

Zašto je u Zagrebu izostao bolji rezultat, gdje je bio problem?

– Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali vrhunski, stvorili smo dosta prilika i još dobrih situacija. U drugom dijelu je Villarreal doista bio odličan, tehnički je to vrhunska momčad, koja voli igrati, ne napucava loptu. Sjajno se Španjolci kreću između linija, moramo se za to pripremiti. Tottenham ima dvostruko bolju momčad od Villarreala, ali po viđenom, Villarreal mi djeluje kao bolja momčad. Nama i manje odgovara taj španjolski nogomet, imaju sjajne rotacije – napominje Ristovski.

Makedonski reprezentativac zadovoljan je u Dinamu.

– Odlično mi je u Zagrebu, izabrao sam Dinamo baš zbog njegovih rezultata, to je klub koji stalno želi ići naprijed, koji ima visoke ciljeve. To mi je trebalo, a vjerujem da mogu još puno toga pokazati u europskom nogometu i presretan sam u Dinamu.

Ide mu dobro i s reprezentacijom Makedonije, plasirali su se na Euro, u kvalifikacijama za SP su u gostima pobijedili Njemačku s 2:1...

– Super je kad imate sklad u momčadi, onda to možete prenijeti i na teren. Danas više nema prevelikih favorita, svi rade, sve se analizira i nadam se da ćemo i u reprezentaciji tako nastaviti.

Tu 2:1 pobjedu u Njemačkoj makedonske reprezentacije bilo bi dobro “prekopirati” danas u Španjolskoj.

– Ako je Makedonija mogla svladati jednu Njemačku, zašto mi sad ne bismo mogli svladati Villarreal. Pa nije Dinamo ovdje slučajno, nismo slučajno izbacili Tottenham, ako i sada uspijemo, neće to biti slučajno – zaključio je Ristovski.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar GeniKameni
GeniKameni
09:26 15.04.2021.

Drago mi je da i igraci dijele moj optimizam, i da vjeruju u sebe. Gledao sam Krznarovu izjavu sinoc na TV-u, i nije mi se svidjela njegova prica. On kaze da ne treba nista mijenjati u odnosu na prvu utakmicu! Mozda on misli da bi jos jedan minimalan poraz bio dobar za Dinamo! Dinamo mora igrati hrabrije, agresivnije i ofanzivnije nego u Zagrebu ako zeli zabiti dva gola. Dinamo je u Zagrebu pokazao da se moze ravnopravno nositi sa Spanjolcima, ali u Spanjolskoj ce morati podignuti igru na malo visu razinu, i to od samog pocetka a ne od 70-te ili 80-te minute...

Avatar YUKA1962
YUKA1962
08:41 15.04.2021.

Dinamo ide dalje!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije