Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koga se protežira?

Suci griješe, ali najviše ipak pomažu Dinamu! Još od Tuđmanove Croatije...

Sudac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
24.10.2017.
u 08:11

Bilo bi najbolje da čelnici plavih uvijek šute, jer ako su ikome suci pomagali, još od Tuđmanove Croatije pa do Mamićeva Dinama, onda su pomagali njima.

“Nevjerojatno, opet su nas suci oštetili! Gol Ademija bio je čist”, grmio je direktor Dinama Tomislav Svetina prije dva kola, nakon utakmice protiv Osijeka (1:1). I bio je u pravu, jer Ademija je nehotično uposlio igrač Osijeka, pa veznjak plavih nikako nije mogao biti u zaleđu. No, Svetina je ostao “nijem” na druge dvije situacije u kojima je oštećen Osijek. Henriquez je prije izjednačujućeg pogotka loptu primirio rukom, a u jednoj prethodnoj akciji Osijeku je neopravdano podignuto zaleđe u situaciji izglednoj za gol. Ali, Svetina je vjerojatno namjerno prenaglasio situaciju kod Ademijeva gola, svjestan činjenice da Dinamo ima najviše putra na glavi kada su posrijedi sudački poguranci.

Soudani u čistom zaleđu

Isto kao što je prešutio i činjenicu da je Dinamo u subotnjem derbiju na Poljudu zabio gol za 1:1 nakon očitog zaleđa Soudanija, koji je prenio loptu strijelcu Benkoviću. Ali uspio je zato Svetina ući u “fajt” sa šefovima Hajduka, nakon kojeg je petero ljudi dobilo prekršajne prijave.

Sudac
1/22

Što se tiče sudačkih pogrešaka, bilo bi najbolje da čelnici plavih uvijek šute, jer ako su ikome suci pomagali, još od Tuđmanove Croatije pa do Mamićeva Dinama, onda su pomagali njima.

Batinić često griješi

Ako ćemo pak o tome tko je najviše oštećen u ovoj sezoni HNL-a, onda je to nesumnjivo Rijeka. Najviše u porazu 0:1 protiv Istre u 12. kolu, u kojem je momčadi s Rujevice poništen regularan pogodak u 5. minuti, a u 64. im nije dosuđen i čisti 11-erac kada je Kokorović u svom 16-ercu igrao rukom, i tako spriječio loptu koja je išla u gol. Također, na istoj utakmici sudac Batinić pokazao je elementarno nepoznavanje pravila kada poslije isključenja vratara Istre Ivušića nije dosudio indirekt za Rijeku, koji bi bio velika prilika za pogodak. Ali, od Batinića nešto bolje ni ne očekujemo, njega je onim smiješnim padom u 16-ercu prošle sezone uspio prevariti i Soudani.

Sudac
1/7

Ali, te prošle sezone Riječani su bili toliko jači od plavih da ih ni sudačke pogreške nisu mogle zaustaviti na putu do naslova.

Rijeka je prigovore na suđenje imala i u proteklom kolu, Matjaž Kek poludio je nakon što je sudac Matoc potkraj poluvremena nedjeljne utakmice s Osijekom dodijelio žuti karton Vešoviću, kojemu je to ujedno suspendirajući za utakmicu s Dinamom.

Nekako smo dojma da su suci laki na kartonima za igrače Rijeke pogotovo kada im nakon toga slijedi derbi s Dinamom. Tako je bilo i prošli put, jer Rijeka je u utakmici 4. kola protiv Osijeka dobila čak šest žutih i dva crvena, a sve taman uoči utakmice s plavima.

Sudac
1/8

Sudačke pogurance teško je dokazati, ali znakovito je jedno istraživanje tribine.hr na uzorku od 600 utakmica HNL-a. A to istraživanje pokazuje da u utakmicama kada Dinamo u 90. minutu ulazi s golom prednosti sudačka nadoknada traje 2 minute i 27 sekundi, dok u slučaju kada lovi gol zaostatka, sudačka nadoknada traje čak 4 minute i 12 sekundi, odnosno 105 sekundi više.

Slučajnost? Naravno da nije. I zato, treba nam pod hitno videotehnologija, koju već koriste Njemačka, Italija, Portugal, Turska...

Komentara 84

MA
Magnificus
08:23 24.10.2017.

i tako novinari dinamomrsci nastavljaju s pljuvanjem po dinamu ne bi li opravdali očajne rezultate svog klubića s juga...i tako već 15 godina. može li netko zamisliti da u splitskoj slobodnoj dalmaciji praktički svi "sportski" novinari 15 godina pljuju po hajduku ? naravno da ne! ali je zato 15 godina pljuvanja po dinamu i njegovim uspjesima u zagrebačkom večernjem listu od strane hajdukovih tifosa svakodnevna pojava! i onda se čudite što vam stalno pada naklada....

IN
Ineboimorejeplavo
08:30 24.10.2017.

Pa do jada će ovi novinari Iznositi laži nekažnjivo, idemo ovo prvenstvo da je ovi lik uzeja novine vidija bi da je klubić dobio devet poklonjenih bodova, računajući sumnjive penale, isključenja nepostojeće faulove itd. Dinamo je zakinut za četiri boda

ED
europski dinamo
08:33 24.10.2017.

Da se Dinamu dosudio onakav penal u 95.min još sad bi vrištali....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije