Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANIPULIRANO REZULTATOM

Otkriveno: Dinamo je do Lige prvaka stigao namještenom utakmicom

Dinamo -Skenderbeu
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
19.03.2018.
u 20:25

- Igrači Skenderbeua dobrovoljno su prestali igrati kako bi iskoristili utakmicu za potrebe klađenja čim se ukazala prilika.

Albanski Skenderbeu prije nešto više od mjesec dana dobio je najveću kaznu u povijesti nogometa - izbačen je iz svih europskih natjecanja na deset godina te moraju platiti milijun eura.

Danas je Uefin etički i disciplinski istražitelj pojasnio kako su igrači Skenderbeua 2015. godine u 4. pretkolu Lige prvaka manipulirali rezultatom na Maksimiru protiv Dinama.

Modri su u prvoj utakmici slavili 2:1, a sporna je završnica uzvratne utakmice na kojoj su kladioničari zaradili 15 milijuna eura. Naime, Dinamo je imao 3:1 i igrača manje, no na azijskom tržištu krenule su brojne uplate da će Albanci primiti i četvrti gol, što se na kraju i dogodilo.

Kao glavni akteri tog namještanja u izvještaju spominju se vratar Skenderbeua Orges Shehi i igrač Renato Arapi.

- Igrači Skenderbeua dobrovoljno su prestali igrati kako bi iskoristili utakmicu za potrebe klađenja čim se ukazala prilika. Bilo je očito da je Skenderbeu jedini sudionik koji je manipulirao utakmicom - zaključak je izvještaja.


Dinamo -Skenderbeu
1/16

Komentara 76

DU
Deleted user
20:43 19.03.2018.

Nije Dinamo stigao do Lige Prvaka namjestajuci. Skenderbeu je kad je sve bilo gotovo odlucio ici u malverzacije. Dinamo nit kriv nit duzan. Sramotno da novinari ovako pisu o najuspjesnijem klubu Hrvatske.

BR
Brandfackel2
20:44 19.03.2018.

Sve srpske tj. četničke novine su 1991. godine manje blatile Hrvatsku nego danas Delači i Dasovići...

KA
karlodrago
20:47 19.03.2018.

Uz sve mane koje ima Dinamo ,ipak je naš najbolji i najkvalitetniji n.klub a kad bi svaki naš n.klub imao jednog Mamića imali bi jaki i bogati nogometni savez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije