Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kup

Dinamo s pet komada pokvario veliku feštu u Unešiću

Zagora, Dinamo, Unešić (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/11
30.10.2013.
u 15:53

Domaći navijači sigurno su pomalo razočarani, prije pet godina izgubili su samo 2:1

Kakav je to domaćinski spektakl bio. U Unešiću, u srcu Dalmatinske Zagore, Dinamo je protiv domaće Zagore pobjedom od 5:0 (2:0) prošao u četvrtfinale Kupa.

Sama utakmica, dvoboj Čopa protiv Čopa, tada Davor vodi Zaguru, a sin mu je Duje predvodio Dinamov napad, bila je u drugom planu. Ispred stadiona Borovište, naravno zove se tako, jer se nalazi među borovima, šator.

- Donirao sam sto kilograma čevapčića - javio se Miran Pelivan Mrki, poznati trogirski mesar, nepobjediv u bacanju ruke u Dalmaciji.

Nekoć, u doba Joška Svaguše, Mrki je bio član Nadzornog odbora Hajduka.

- Donio je dvije tisuće čevapčića i dvije tisuće komada svinjske vratine - otkrio nam je čovjek za roštiljom.

Naravno, uz Mrkijeve čevape, janjetine i svinjetine bilo je u izobilju, pivo u potocima... Proslavljeni rocker Dato Topić, koji je iz ovih krajeva nije ni promislio propustiti utakmicu. Prije utakmice otpjevao je klupsku himnu "Oja, noja, Zagoro moja". Poznatih faca koliko vam srce želi. Nekadašnji predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš nekoć je nosio dres Zagore. Sada je inicirao akciju "NE smeću u Zagori", u tim majicama istrčali su igrači Zaogre, ali i Zoran Mamić. Naime, Hrvojev pokojni otac Paško pokrenuo je pokret protiv odlagališta otpada u Lećevici, a sada sin nastavlja njegovu misiju.

- Radim, radim, sve je dobro - nasmijan je Maleš, koji uživa u anonimnosti i nema namjeru braćati se na novinske stupce.

U tijeku je sudski proces protiv Željka Širića, Maleš će uskoro svjedočiti.

Puno toga je podsjetilo na onaj dvoboj četvrtfinala Kupa iz 2008. godine. Tada je Zagora bila senzacija, golove je zabijao leteći poštar Ivica Šupe, koji je ovaj dvoboj pogledao iz Vip lože. Zanimljivo je bilo u službenim prostorijama, Dinamovi čelnici oduševili su se pršutom i "prisnicom", domaćom toplom pogačom. Smazali su je u trenu. A pogaču im je dijelio delegat Branko Bebić. Predsjednik Mirko Barišić bacio je pogled na zapisnik.

- Nikada neću razumjeti ove trenere - nakon kraćeg studiranja kazao je Barišić.

Na travnjaku se Zagora ludo borila, u sredini terena dominirao je Ante Maleš, brat nekadašnjeg igrača Dinama i Lokomotive, sada je u Rijeci. Imala je Zagora svojih prigoda, Emerov i Lipotićev udarac krajnjim je naporom obranio Zelenika. S druge strane Vukić je skinuo udarce Čopa i Brozovića.

- Vodi Zagora s 1:0 - javio se u jednom trenutku mesar Mrki na mobitel.

- Ne vjerujem - dobio je odgovor.

- Što me zoveš kad ne vjeruješ - reče Mrki i spremi mobitel u džep.

skoro da je Mrki bio u pravu, u 20. minuti taj Lipotić je opet prošao po desnoj strani, potkopao, a Zelenika je u tom trenutku bio igrač utakmice. Obranio je čisti gol.

Bilo je zanimljivih situacija, samo u ovakvim utakmicama može se doživjeti da igrača fauliraju, on leži, a njegov otac plješće. Tako je bilo kad je Duje faulizan, a Davor zapljeskao svojim igračima.

Sve nade Pašajica, vjernih navijača Zagore, srušene su u 39. minuti kada je Fernandes iskorisio odličnu asistenciju Rukavine. Čekali su Zagrepčani da se domaćini, inače trećeligaši, ispušu, a onda su riješili pitanje prolaska dalje. U 41. minuti, nakon kornera Brozovića, Šimunić je zabio za 2:0. Kočnica je otpuštena, tada je na scenu stupio Duje Čop, potopio momčad Davora Čopa. U 47. minuti asistirao mu je Beqiraj, a u 59. minuti dodavač za 4:0 i drugi Čopov pogodak bio je Rukavina. Zaključnih 5:0 postavio je Fran Brodić. Dvoboj sa Zagorom dobro je došao Dinamovim napadačima, nazabijali su se, a minute je iskoristio i asistent Rukavina.

- Bilo je lijepo, zadovoljan sam pobjedom, prolaz je najvažniji. Teren je bio težak, igralo se s dosta kontakata. Na kraju sam zadovoljan, dali smo pet golova. Čop je zabio dva gola, Beqiraj također (iako je gol na kraju službeno pripisan Brodiću), napadači su senzibilni, trebaju povjerenje. Njihova kvaliteta nije sporna - kazao je Dinamov trener Zoran Mamić.

>> Rijeka preokretom dalje, Hajduk tek nakon produžetka

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije