Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA DINAMA

Hat-trick Henriqueza Hajduku pratio rekordan broj gledatelja na Maksimiru

Dinamo - Hajduk
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/19
16.05.2015.
u 16:32

Susret je pratilo 14.372 gledatelja što je rekord Maksimira ove sezone. Posjećenost bi bila i veća da Torcida nije odučila bojkotirati derbi.

Dinamo je u 34. kolu domaćeg nogometnog prvenstva na Maksimiru svladao Hajduk s 4:0. Bio je to odličan derbi s puno dobrih poteza, a tri gola postigao je Angelo Henriquez.

Susret je pratilo 14.372 gledatelja što je rekord Maksimira ove sezone. Posjećenost bi bila i veća da Torcida nije odučila bojkotirati derbi.

Prvi pogodak na utakmici postigao je mladi Ćorić koji je izbio sam pred Kalinića nakon što je obrana Hajduka zaspala. Nakon toga je na scenu stupio Henriquez i postigao tri gola.

Prvoga je zabio u 47. minuti nakon što je danas sjajni Ćorić u šesnaestercu Hajduka oduzeo loptu Caktašu. Zatim je proigrao 20-godišnjeg Čileanca koji je mirno pogodio za 2:0.

Na semaforu je u 58. minuti pisalo 3:0. Opet je sve inicirao Ćorić koji je povukao loptu i dao za Soudanija na lijevoj strani. Kalinić i Milović su se sudarili, a Henriquez iz drugog pokušaja ugurao loptu u mrežu. Konačni rezultat Henriquez je postavio u 73. minuti nakon dodavanja Pivarića.

I Hajduk je, s druge strane, igrao otvoreno i imao nekoliko prilika. No, bijeli su danas bili neprecizni pa će tako još morati pričekati na prvu pobjedu na Maksimiru od 2008. godine.

Derbiji Dinama i Hajduka često su bili rascjepkani, s puno prekršaja i malo nogometa. Srećom, danas to nije bio slučaj i gledatelji na kraju mogu biti itekako zadovoljni viđenim. O tome svjedoči i podatak da je prvi žuti karton pao tek u 83. minuti kojega je zaradio Ademi.

Dinamo, koji je već ranije osigurao naslov, tako je ostao neporažen u prvenstvu dva kola prije kraja. Hajduk je na trećem mjestu koje vodi u Europu, no Lokomotiva je udaljena samo bod.

>> Ovo je velika pobjeda, igrali smo odlično i ponosni smo na sjajnu atmosferu

>> Pogledajte najuvjerljivije pobjede u derbiju

>> Zoran ima puno pravo tražiti od Zdravka da mu povisi plaću od 11.000 eura

Komentara 67

AN
antitovari
17:12 16.05.2015.

Bravo Coricu ! Gazi tovare !

LI
LigaPrvaka
18:39 16.05.2015.

Di je to jajdučko srce, laprdaju samo laprdaju a o balunu veze nemaju, šteta šta su izašli na teren

Avatar Titanov sin
Titanov sin
18:19 16.05.2015.

Bravo Dinamo ali ne vidim protivnika ???? Tko su ovi antitalenti sa druge strane ? Od kud su ????? Jadnijeg protivnika nisam nikad vidio !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije