Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI SUCi IH NE MAZE

Dinamo od Vrbanovićeva ugleda u Uefi nema koristi

'sport 07.05.2009. Maksimir , Dinamov stadion , pressica dinama. Damir Vrbanovic. Photo:Antonio Bronic/Vecernji list'
Foto: 'Antonio Bronic/Vecernji list'
1/2
28.09.2009.
u 10:40

Nije prvi, vjerojatno ni posljednji put da je Dinamo u Europi pokraden. Odnosi se to na utakmicu s Anderlechtom kada je mađarski sudac "izmasakrirao" plave u prvom poluvremenu i ubio im svaku nadu.

Priča, dakako, nije nova, seže daleko u prošlost, a nastavci stižu svake godine: Heerenveen, Werder, Salzburg, Anderlecht...

Apsurda li, u Dinamu nas istodobno uvjeravaju kako maksimirskome klubu jača ugled u Europi, jer direktor Damir Vrbanović sjajno kotira u Uefi. Kreće se u visokim krugovima, ruča i večera s čelnicima najvećih klubova, predsjeda raznim odborima. A kakvu korist od toga ima Dinamo? Nikakvu!

Za usporedbu, i Vlatko Marković ima ugled u Fifi, pa ga obilato koristi. Reprezentacija je kod sudaca zaštićena kao zaštićeni svjedok! Nikada nigdje nije oštećena, a puno je puta "pogurana"...

– Dinamo nije jedini klub kojega suci ne maze. Primjedbe je slao i Arsenal, u polufinalu Lige prvaka teško je oštećena Chelsea, pa opet nitko na to nije reagirao – brani se Damir Vrbanović.

– Sudačka komisija Uefe je tijelo za sebe, odvojena od ostalih foruma, i malo tko joj se uopće može približiti, nešto sugerirati ili tražiti. Poznajem njezina predsjednika Villara, ali nisam s njim blizak. A i da jesam, ne bih mogao ništa, jer bi bilo kakva intervencija mogla biti pogrešno protumačena. Tu komisiju čine bivši suci i samo netko iz toga kruga može im se približiti. Primjerice, u Uefi dobar status ima Dragutin Karlo Poljak.

Koliko znamo, Villar je dobar Markovićev prijatelj, ali ni to Dinamo nije osjetio. A da Mamić zamoli Vlatka za pomoć? Timisoara je Dinamov posljednji vlak za Europu.

Ključne riječi

Komentara 6

JA
jarac
14:01 29.09.2009.

dasoviću fulao si naslov, on treba da glasi, Zašto dinamo nema koristi od Vrbanovića u europi kao što ima u Hrvatskoj!

VK
vječni krojf
11:04 29.09.2009.

Ljudi moji pa to je Europa ne Hrvatska.Vrbanovic je samo jedan od clanova tog tijela i nije tamo da se bavi sa greskama sudaca,jer bi to bila korupcija.Drugo Dinamo kao i svi nasi klubovi su jako nisko na Europskoj tablici.Sucii grijese i na stetu mnogo jacih i vecih klubova od Dinama.Dasovicu jos jedan clanak nesportski,izgleda da VL i nema boljih novinara od tebe i onog cudnog imena Junacija koji je tvrdio da Lokomotivini igraci nece smjeti pucati na gol Dinama,a vidjeli smo kako je bilo.Promjenite profesiju ili prijedjite na neku drugu djelatnost,na neki zenski casopis.

JU
jurko
11:47 29.09.2009.

a moj dasa, koje ti komentare imaš. navikao si na privilegirani status u domaćoj ligi gdje dinamo u 13 kola ima jedno putovanje van zagreba, igra s filijalama, kad ne ide milom osvaja naslove silom, pa se čudiš kad dođu u europu kao pura dreku... najbolje da im vrbanović isto osigura u europi! pa ovo graniči sa zdravim razumom. Ne može se od maloga napraviti veliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije