Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE PA NE IDE

Dinamo nastavio crni niz, nije uspio ni u dvanaestom pokušaju

Dinamo - Šahtar
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
07.11.2019.
u 06:30

Dinamo je u dvanaest utakmica protiv ukrajinskih momčadi niti jednom nije pobijedio. Ukupno je upisao osam poraza i četiri remija uz negativnu razliku pogodaka 11-25. 'Modri' su gubili od imenjaka iz Kijeva, te Šahtara, Dnjipra i Čornomoreca.

Nogometaši Dinama niti u dvanaestom pokušaju nisu uspjeli ostvariti pobjedu protiv nekog od ukrajinskih klubova.

Dinamo je u dvanaest utakmica protiv ukrajinskih momčadi niti jednom nije pobijedio. Ukupno je upisao osam poraza i četiri remija uz negativnu razliku pogodaka 11-25. 'Modri' su gubili od imenjaka iz Kijeva, te Šahtara, Dnjipra i Čornomoreca.

Prvi put Dinamo je putovao u Ukrajinu u kolovozu 2003. u 3. pretkolu Lige prvaka. Dynamo je u Kijevu slavio 3-1, dok su Ukrajinci u uzvratu na stadionu Maksimir slavili sa 2-0.

Zagrebački Dinamo je natjecanje nastavio u Kupu UEFA. U 1. kolu 'modri' su izbacili mađarski MTK, no u drugoj rundi ponovo su izvukli Ukrajince i ponovo ispali. Dnjipro je u Zagrebu pobijedio sa 2-0, dok je uzvrat u Dnjipropetrovsku završio 1-1. Goce Sedloski je u uzvratu doveo Dinamo u vodstvo u 62. minuti i tako probudio nadu, no samo dvije minute kasnije izjednačio je Oleh Venhilinski.

Ukrajinci su stali Dinamu na put ulaska u Ligu prvaka i 2008. I to ponovo u 3. pretkolu. I to baš sinoćnji suparnik Šahtar. U prvom susretu igranom u Donjecku bilo je 2-0, a prvi gol na utakmici zabio je Dario Srna, dok je dvoboj u Zagrebu završio pobjedom gostiju 3-1.

U sezoni 2012-13. uslijedio je novi okršaj protiv kijevskog Dynama i to u skupini Lige prvaka. Kijevljani su pred svojim gledateljima pobijedili sa 2-0, a u uzvrat u Zagrebu završio je 1-1. Dinamo je uspio izvući bod golom Ivana Krstanovića iz kaznenog udarca u petoj minuti nadoknade. Bio je to jedini gol Dinama u skupini i jedini osvojeni bod.

Dinamo je prije šest godina igrao i protiv Čornomoreca u skupini Europske lige. Već u prvom kolu Ukrajinci su slavili u Zagrebu sa 2-1, a identičnim rezultatom slavili su i u Odesi.

Prije dva tjedna Dinamo je gostovao kod Šahtara, ovog puta ne u Donjecku, već Harkivu, a uz dobru igru, momčad Nenada Bjelice izvukla je i remi 2-2.

DINAMO PROTIV UKRAJINACA

Dinamo - Dynamo Kijev 1-3, 0-2 (2003-04 - 3. pretkolo Lige prvaka)
Dinamo - Dnjipro 0-2, 1-1 (2003-04 - 2. kolo Kupa UEFA)
Dinamo - Šahtar 0-2, 1-3 (2008-09 - 3. pretkolo Lige prvaka)
Dinamo - Dynamo Kijev 0-2, 1-1 (2012-13 - skupina Lige prvaka)
Dinamo - Čornomorec Odesa 1-2, 1-2 (2013-14 - skupina Europske lige)
Dinamo - Šahtar 2-2, (2019-20 - skupine Lige prvaka)
Dinamo - Šahtar 3-3

>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon remija sa Šahtarom

>> Pogledajte i što je rekao Darijo Srna

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
22:09 07.11.2019.

Iako svi vide da je ovaj dinamo nebo i zemlja u odnosu na prijašnji sad tražite neke statistike da umanjite vrijednost sadašnjeg dinama a nekako ste šturi s vestima iz regiona je li, s kim je igrao Totenhem ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije