Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spremaju se pojačanja

Dinamo na Skupštini detektirao propust: 'Da, struka je pogriješila!'

Barišić Svetina
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
21.12.2016.
u 13:33

Planirani prihodi i rashodi nude istu svotu – 227. 900. 000 kuna, što bi značilo da se očekuje poslovanje na pozitivnoj nuli

Manje od pola sata trajala je redovna sjednica Skupštine GNK Dinamo, na kojoj je 59 zastupnika (od ukupno 80) jednoglasno odlučivalo i prihvaćalo zaključke “tankog” dnevnog reda.

O financijama nije bilo previše riječi, budući da se o završnom računu za ovu godine nije ni moglo razgovarati, jer nisu poznati podaci za zadnje tromjesečje, a bez previše upita usvojen je plan poslovanja za 2017. godinu.

Planirani prihodi i rashodi nude istu svotu – 227. 900. 000 kuna, što bi značilo da se očekuje poslovanje na pozitivnoj nuli. S prihodima neće biti problema (najviše prihoda, dakako, dolazi od prodaje igrača i Uefinih nagrada), jer su već u ovoj godini zarađena sredstva koja jamče mirno poslovanje za sljedeću. Direktor Tomislav Svetina kaže:

- Smanjili smo u prošloj godini rashode za pet milijuna eura, vratili smo kredit od 18,5 milijuna eura koji nam je bio nužan za tekuće, dnevno poslovanje, a platili smo i 20 milijuna kuna poreza na dobit, valjda više nego što svi naši klubovi zajedno plaćaju! Ove smo godine osvojili dvostruku krunu, ušli u Ligu prvaka, a u omladinskim smo kategorijama osvojili pet od šest trofeja, samo je naš nastup u Ligi prvaka bio lošiji od lanjskoga. Mi smo 11 godina uzastopno prvaci, vjerujem da ćemo biti i 12. put, ovaj Soudanijev pogodak u Splitu iznova nam je udahnuo samopouzdanje. Čestitamo Rijeci na jesenskom naslovu, ali se nadam da će oni nama u svibnju čestitati na naslovu prvaka – govorio je Svetina, a zastupnik Skupštine, Stjepan Kezerić, postavio je dva upita:

Zašto, unatoč punoj blagajni, uoči Lige prvaka nije kupljeno ni jedno pojačanje, te je li odlazak Franka Andrijaševića u Rijeku promašaj struke?

- Nismo željeli trošiti novac na prinove, nama trebaju pojačanja kao što je Soudani. Takve igrače nije lako pronaći i nisu jeftini, ali imamo plan i uskoro ćemo u klub dovesti prava pojačanja, “nove Soudanije” koji će nam zajamčiti podizanje kvalitete. Andrijašević? Gledajte, svaki je odjel u klubu zadužen i odgovoran za svoj posao. Da, nakon svega možemo zaključiti da je struka pogriješila u procjeni vrijednosti Franka Andrijaševića – rekao je Svetina i potom istaknuo:

- Uoči Skupštine održana je sjednica Izvršnog odbora, na kojoj je zaključeno da klupska uprava odmah krene u potragu za pojačanjima! Dakle, nema predaje, nismo navikli na druga mjesta, mobilizirali smo se i krećemo u lov za Rijekom. Vjerujem da će već na sljedećoj sjednici Skupštine, u ožujku, pogled na ljestvicu biti kudikamo ljepši, te da ćemo biti bliže 12. uzastopnom naslov prvaka - optimistički je naglasio Svetina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije