Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Za nas je slučaj završen'

Upozorili ih na nepravilnosti, a Dinamo ih sada prozvao fantomskom udrugom

Mirko Barišić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/6
18.05.2020.
u 16:17

Dinamo se na nalaz inspekcije žalio, što znači da baš i nije zadovoljan izvješćem. Nagađa se da bi zbog toga mogao stradati predsjednik Dinama Mirko Barišić jer nije na vrijeme sazvao tu Skupštinu, krajem 2018. godine

Po prijavi udruge 'Dinamo to smo mi' u GNK Dinamo obavljen je financijski nadzor i očito je utvrđeno da je bilo propusta u radu kluba koji nije na vrijeme održao Skupštinu, a na kojoj bi bio donesen financijski plan za 2019. godinu.

Napravljeno je to naknadno, ali sportska inspekcija tek treba utvrditi je Dinamo i koliko ozbiljno pogriješio u poslovanju.

>>>> BBB dobili bitku, na Valentinovo 2000. vraćeno ime Dinamo

Dinamo se na nalaz inspekcije žalio, što znači da baš i nije zadovoljan izvješćem. Nagađa se da bi zbog toga mogao stradati predsjednik Dinama Mirko Barišić jer nije na vrijeme sazvao tu Skupštinu, krajem 2018. godine.

- Ovo je tek jedan u nizu od pokušaja fantomske Udruge za koju nitko ne zna koliko članova Dinama predstavlja da putem svojih aktivista destabilizira klub. U konkretnom slučaju možemo potvrditi da je bio nadzor ministarstva financija te smo u najkraćem mogućem roku uskladili dio poslovanja s odredbama Zakona o računovodstvu neprofitnih udruga. S obzirom na to da nije nastupila konkretna šteta za klub, ovaj predmet je za nas zaključen! - službeno su nas izvijestili iz Dinama.

No, pitanje je li taj slučaj zaključen i za ostale institucije. Doduše, prošlo je više od godinu dana od tog inspekcijskog nadzora, pa tko zna kada će slučaj biti okončan, bez obzira na to što kažu u ovom trenutku u Dinamu.

Plavi se ne bi smjeli opustiti zbog ovoga, sličan su stav imali i kada je u veljači 2019. zbog sličnog propusta morao otići predsjednik Uprave Dinama Igor Kodžoman. Iako on nije napravio propust, preuzeo je odgovornost jer financijski izvještaj kluba nije bio na vrijeme objavljen na službenoj stranici kluba. I tada u Dinamu uvjeravali da je to glupost, ali je Kodžoman na kraju dobio zabranu rada u sportu.

Kako bilo, Dinamo je očito napravio grešku, nije na vrijeme napravio ono što je morao, i bez obzira na to što se to nije odrazilo na poslovanje kluba, niti bi se nešto promijenilo da su na vrijeme, a ne sa zakašnjenjem, održali Skupštinu i donijeli financijski plan, sankcije nisu nemoguće.

 Sportska inspekcija treba prosuditi težinu prekršaja, postoji li, onda i odrediti kaznu, koja može biti i samo opomena, ali i ozbiljna, kao što je zabrana rada za odgovornu osobu. U svakom slučaju, Dinamo bi morao malo bolje paziti i na taj dio poslovanja koliko god njima ti detalji izgledali beznačajno jer očito nisu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije