Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDUARDO DA SILVA:

Dinamo me nije zvao, ali ja se ne bih nikad vratio!

Eduardo da Silva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
12.07.2014.
u 13:15

- Osim što ću uživati, u Riju ću se i odmoriti od svega što mi se u zadnje vrijeme događalo - kaže Eduardo.

Eduardo se vratio kući, odsad će igrati nogomet u Rio de Janeiru! Nakon sjajne karijere u Dinamu, Arsenalu i Šahtaru, naš reprezentativac Eduardo da Silva potpisao je u petak jednoipolgodišnji ugovor s Flamengom, jednim od najvećih brazilskih klubova, koji igra na Maracani, a čiji su dres, uz ostale, nosili i Zico, Bebeto, Romario...

– Ostvario mi se dječački san, ne postoji ljepši osjećaj od igranja u gradu u kojem sam rođen, u dresu kluba za koji su igrale brojne zvijezde! Ono što je Dinamo u Hrvatskoj, to je Flamengo u Brazilu – rekao nam je Dudu.

Ostat ću do kraja

Kako je došlo do transfera u Brazil?

– Ljudi iz Flamenga znali su da mi je istekao ugovor sa Šahtarom, tražili su me i uspostavili smo kontakt. Bio sam počašćen što me želio tako veliki klub. Nije bilo previše prepreka kad smo razgovarali. Sretan sam, osim što ću uživati u nogometu, malo ću se i odmoriti od svega što mi se u zadnje vrijeme događalo.

Počeli ste, eto, trčkarati za loptom na Copacabani, ondje ćete vjerojatno i završiti karijeru?

– To je fantastično! Pri kraju karijere vratio sam se kući, osjećaj je neopisiv! I ovdje ću sigurno završiti karijeru, budemo li sretni obitelj i ja. Takav scenarij i razvoj karijere nisam mogao ni zamisliti. U Flamengu su igrali mnogi veliki brazilski igrači, Zico je svakako najveće ime i idol navijača, a po svojoj je povijesti i osvojenim trofejima to najveći brazilski klub. Ima pravu vojsku od 40 milijuna fanatičnih navijača!

Bili ste slobodan igrač, Flamengo nije morao platiti odštetu Šahtaru, to je i vama otvorilo prostor za poboljšanje ugovora?

– Naravno da sam zadovoljan uvjetima! Ali, o financijskim potankostima nećemo razgovarati. Potpisao sam jednoipolgodišnji ugovor, da vidim kako ću se snaći, a postoji i opcija produljenja ugovora.

Je li vam to najveći izazov u karijeri?

– Vjerojatno jest! Igrao sam u tri velika kluba, ali ovo je poseban izazov, igrat ću u svojoj domovini, u svom gradu, jedva čekam prvu utakmicu!

I Dinamo vas je opet želio natrag... No, ipak ste se odlučili za Brazil. Zašto?

– Nećemo sad o Dinamu, reći ću samo da sam čuo da me želi, ali nitko sa mnom nije razgovarao, niti me zvao. A ne bih sad ni došao u Maksimir...

Kockasti dres upitan

Kako ste doživjeli i preživjeli 1:7 poraz Brazila od Njemačke?

– Teško, ali nećemo sad o tome...

A Hrvatska? Najavljivao se vaš oproštaj od reprezentacije, ostajete li na raspolaganju Niki Kovaču ili...

Donio sam odluku, ali budite malo strpljivi, sve ć‡u objasniti kroz nekoliko dana - zaključio je raspoloženi Eduardo Da Silva.

>>Sve je dogovoreno, Eduardo da Silva godinu i pol dana u Flamengu!

>>Dudu će karijeru završiti u klubu legendarnog Zica

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije