Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostaje u Brazilu

Dudu će karijeru završiti u klubu legendarnog Zica

Ognjen Vukojević Eduardo da Silva
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
09.07.2014.
u 13:02

Eduardo Blizu sam dogovora s Flamengom. Još nisam potpisao ugovor, ali vrlo vjerojatno hoću...

Iako na službenoj stranici Flamenga još nema ni slova o možebitnom transferu, čini se da samo još neke potankosti dijele Eduarda da Silvu (31) od potpisivanja ugovora s ovim brazilskim klubom.

Najveći brazilski derbi

Naš je reprezentativac dosad mudro šutio o nastavku karijere nakon što mu je istekao ugovor sa Šahtarom, međutim javio se SMS-om u ranim satima utorka:

– Blizu sam dogovora s Flamengom. Još nisam potpisao ugovor, ali vjerojatno hoću...

Svakoga sata, eto, može stići službena potvrda ovoga transfera i Eduardo da Silva ostat će s obitelji u Rio de Janeiru! Flamengo, koji je proslavio legendarni Zico, jedan je od najpoznatijih i najpopularnijih klubova u Brazilu (jedan od klupskih slogana je "najvoljeniji brazilski klub"!), najveći brazilski derbi je "Flu" – "Fla" (Fluminense – Flamengo) i naš bi Dudu potpisom ugovora za klub iz rodnoga mu grada trebao zaokružiti karijeru, završiti je tamo gdje je i počeo ganjati loptu, pokraj Copacabane...

I dok dogovara prelazak u Flamengo, Eduardo da Silva službenim se pismom oprostio od Šahtara. U tom je pismu napisao:

"Ponosan sam što sam igrao u ovom fantastičnom klubu i što sam sudjelovao u osvajanju četiriju naslova. Hvala svima, ponajprije predsjedniku Rinatu Ahmetovu koji je vjerovao u mene. Trener mi je bio pravi gospodin, Mircea Lucescu, dao mi je priliku da dokažem svoju nadarenost i pobjeđujem. Hvala svim mojim suigračima, posebno kapetanu Dariju Srni, njegovo prijateljstvo na terenu, ali i izvan njega uvijek su mi mnogo značili. I najveća hvala navijačima, od prve su me utakmice prihvatili kao da sam oduvijek njihov i na tome ću im zauvijek biti zahvalan. Uživao sam u Donjecku, želim sve najbolje Šahtaru i Ukrajini", napisao je Eduardo.

Dvogodišnji ugovor

Ne bude li nekih nečekivanih teškoća, Dudu bi s Flamengom trebao potpisati dvogodišnji ugovor. Za Hrvatsku je Eduardo da Silva, podsjetimo, odigrao 65 utakmica i zabio 29 golova, drugi je najbolji strijelac naše reprezentacije, iza Davora Šukera (69 utakmica, 45 golova)...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije