Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Miletić

Dinamo je godinu dana pametniji, a plavi dečki su narasli...

Dinamo - Rosenborg
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
22.08.2019.
u 08:06

Bjeličina momčad u daleki Trondheim mora po pogodak, sve drugo vodi u dramu, vjerojatno do samoga kraja

Kapitalna prednost i šansa Dinama, mada bi Ćiro Blažević rekao: „Sine, 2:0 ti je najgori rezultat za čuvanje.“. I jest tako, naročito protiv momčadi kao što je Rosenborg koje traže 90 minuta apsolutne koncentracije i ne praštaju ni trenutak malodušnosti.

Bjeličina momčad u daleki Trondheim mora po pogodak, sve drugo vodi u dramu, vjerojatno do samoga kraja. Kad je prvi put nakon više od desetljeća čekanja Maksimir dočekao skupinu Lige prvaka, plavi su otišli na uzvrat s još većom prednošću (4:1), pa je Ivan Kelava spašavao živu glavu Kruni Jurčiću. Protiv Malmöa.

>> Pogledajte galeriju s Dinamovim navijačima

Dinamo - Rosenborg
1/13

A Rosenborg je nešto bolji, najbolji klub sjevera Europe. Prekide izvode kao vrhunske europske momčadi, u tom segmentu možeš učiti od njih. No, sve ostalo je, a prije svega individualna napadačka klasa, na strani našeg prvaka.

Je li talijanski sudac bacio Norvežanima pojas spasa kad nije dosudio jedanaesterac nakon što je Olmov proboj u šesnaestercu očito zaustavljen rukom? Za ono u 39. minuti stvarno ti nije potreban VAR niti da upišeš trogodišnji studij proučavanja pravila kad se poziva video u pomoć, a kad ne i tko aktivira VAR.

Čini se da je više od same situacije presudilo to što je Talijanu vjerojatno bilo previše dosuditi dva u jednom poluvremenu. Za istu momčad.

Ova Dinamova momčad, praktički nepromijenjena, dočekala je ovaj play-off iskusnija za ono nesretno ispadanje od Younga Boysa i bogatija za godinu dana rada s Nenadom Bjelicom koji je onda bio ipak prekratko u Maksimiru. U razmaku od tih godinu dana, narasli su jako i Petković i Oršić, a posebno Dani Olmo.

>> Pogledajte ozračje na tribinama

Danas i onda to nisu isti igrači, i to je velika zasluga Dinamove struke, kao i činjenica da su plavi ovaj put puno bolje parirali atletičarskom nogometu na koji su ga lani dobili Švicarci.

Znali smo i bez posebnog skautinga da norveška momčad nema ni u naznakama velemajstora kao što je Olmo, a niti Oršića koji je šmekerski strpao drugi pogodak kroz noge vrataru. Ali, plavi su u godinu dana napravili i korak više i u tom drugom, itekako važnom segmentu, jer su protiv Young Boysa gubili devet od deset duela u igri.

Heroji ove Dinamove pobjede bili su i vratar Livaković i mladi stoper Perić koji su hladnokrvno spašavali u trenucima kad je moglo biti svega. Naš prvak na uzvrat ide čiste mreže, što je velik kapital. Neće biti lako, ali da se ne lažemo...

Rosenborg je prolazan suparnik i takvu šansu Dinamo ne smije propustiti! U pitanju su i ozbiljni novci. Otkako ga vodi Nenad Bjelica, Dinamo nije deklasiran u Europi, dobro se prilagođava na sve uvjete i svaki stil, pa vjerujemo da ćemo još triput ove jeseni začuti s razglasa „The Chaaaaaampions“, a da će u utorak navečer Liga prvaka zapjevati „Vraćam se Zagrebe tebi“.

Uz tako ozbiljnog trenera i tako ambicioznu momčad, ovaj put bi se u njoj mogli i malo drugačije razgovarati nego u sezonama kad su u ušima zvonile šestice i sedmice.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar comparator
comparator
08:51 22.08.2019.

U nogometu zaista ne volim stil i taktiku snage i kalkuliranja koja ubija kombinatoriku . Upravo tako igrali su Dinamovi protivnici koji su promijenili taktiku tek dok su ih za tu kukavičku igru kaznili naši mladići otvorenom igrom i maštovitim potezima. Bravo Dinamo ! Bravo Bjelica i bravo navijači !

DU
Deleted user
08:27 22.08.2019.

Čestitke Dinamu i samo malo mudrosti uoči uzvrata i cilj je tu....

DU
Deleted user
12:11 22.08.2019.

Matematika je ovdje jasna, ako Dinamo u gostima postigne 1 gol, Norvežani moraju 4 da bi prošli. Prema tome, bez kalkulacija po taj gol,jer je Dinamo kvalitetnija momčad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije