Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačanje modrih

Dinamo doveo još dvojicu napadača za 1,5 mil. eura

Jakub Sylvestr
NK Dinamo
29.08.2010.
u 19:55

Utorak je posljednji dan prijelaznog roka, a Dinamo bi sav svoj posao trebao obaviti već danas.

Naime, u nedjelju ujutro, nakon dugih noćnih razgovora, završen je posao s napadačem Slovana i mlade slovačke reprezentacije Jakubom Sylvestrom. Potpisao je ugovor na pet godina. Ovog igrača poznaju mnogi iz plave svlačionice, Barbarić, Kramarić i Badelj igrali su protiv njega, Barbarića je gadno namučio.

– I ja njih poznajem, veselim se dolasku u Dinamo s kojim želim osvojiti sve što se može osvojiti – rekao je Sylvestr prije nego što se vratio u Slovačku na okupljanje mlade nogometne reprezentacije (7. rujna Slovačka igra s Norveškom i pokušava s Hrvatskom otići na EP).

Smekšali Budućnost

Tržišna vrijednost Slovaka procijenjena je na 550.000 eura, u prvoj varijanti bilo je priča da Slovan traži dva milijuna, no na kraju je stajao oko 650.000 eura. Zarađivat će 150.000 eura godišnje, što je za njega velik napredak, u Bratislavi je imao između 50 i 70 tisuća eura godišnje. No, zbog nastupa u Europskoj ligi (u kojima je zabio gol i Stuttgartu) nema pravo igrati za plave u tom natjecanju.

Telefonima i prepiskom sve je dogovoreno i s još jednim napadačem, u Maksimir dolazi Fatos Bećiraj. Službeno će igrač plavih postati u ponedjeljak jer je još u nedjelju trebao igrati za svoju Budućnost iz Podgorice. I za njega je odšteta bila milijun eura, no gazda plavih bio je tvrd, nije želio pristati, a kako se bližio kraj prijelaznog roka, crnogorski je klub popustio i plava će blagajna za njega istresti oko 650.000 eura, a i on će zarađivati slično mladom Slovaku.

Bećiraj je korpulentniji, deset centimetara viši centarfor od Sylvestra, gazda plavih gledao ga je ljetos, a i sadašnji crnogorski izbornik Zlatko Kranjčar preporučio ga je maksimirskom klubu.

Kelava se vraća

– Igrač je za Dinamo – pričao je Cico.

I sad je, eto, i taj 22-godišnjak rođen na Kosovu postao igrač Dinama s petogodišnjim ugovorom te bi trebao imati pravo nastupa u Euroligi jer je Budućnost ispala u trećem pretkolu, nije došla do doigravanja.

Dolazi i vratar Ivan Kelava (21), vraća se s posudbe iz Lokomotive.

Pogledajte pogodak Stuttgartu u remiju sa Slovanom 2:2.

Ključne riječi

Komentara 55

XY
xyxyxy
12:46 29.08.2010.

Ne pročitah tekst, ovo MLADA repka objašnjava neke stvari.

DU
Deleted user
15:58 29.08.2010.

Neću izmisliti toplu vodu i reći da je momentalno najbolji igrač Dinama Sammir ali njega se čekalo tri godine a igrao je stalno tj. nije glancao klupu . Pitam vas koliko bi se čekalo npr. Kramarića ? Dečko je sigurno najveći talent iznikao iz našeg podmlatka ali njega se sigurno neće toliko čekati nego ako ne proradi u tri utakmice svi će vikati \"vadi ga\" i treneri će ga posjesti na klupu . Evo , sad će mladi slovak za kojeg ćemo tek vidjeti jel pravo pojačanje imati puno veći kredit od malog Kramarića i puno više će igrati od njega . Poslije će svi veliki znalci koji u njemu ne vide talent reći da su bili u pravu kad Krama glancajući klupu propadne kao igrač i ne napravi karijeru jer za napadača najgore kad nemaju kontinuitet .

XY
xyxyxy
12:43 29.08.2010.

Nego, meni jedna stvar nije jasna. Naši igrači prodaju se preko reprezentacije u velike klubove, a ovaj je član reške koja je ipak nešto pokazala u kvalifikacijama i SP-u, i još je mlad, napadač. Pa kako onda nema ponudu nekog većeg kluba? Svi pokazatelji govore da bi ih trebao imati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije