Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME U SLOVENIJI

Dinamo demolirao Škendiju! Drmić potvrdio klasu, Petković podsjetio na najbolje dane

Dinamo poveo protiv Hajduka, Petković zabio za 1:0
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
26.06.2022.
u 19:53

Na kraju priče u Dinamu mogu biti jako zadovoljni prvom pripremnom utakmicom, posebno jer je Škendija sve samo ne bezazlen protivnik. U Sloveniji će plavi još igrati protiv Spartaka iz Trnave.

Nogometaši Dinama su pobijedili sjevernomakedonsku Škendiju 3:0 u prvoj pripremnoj utakmici uoči početka nove sezone, a posebno raduje sve u maksimirskom klubu što se Josip Drmić pokazao kao veliko pojačanje. Ali, i Bruno Petković je podsjetio na najbolje dane.

A iskazao se svakako i Robert Ljubičić, što samo znači da će trener Ante Čačić za utakmicu Superkupa protiv Hajduka u Zagrebu (9. srpnja, 20 sati) imati slatke brige oko sastava. Naravno, najprije treba igrače potpuno vratiti u natjecateljski pogon, ali ne prebrzo jer mnogima su još uvijek "noge teške".

Protiv Škendije je Dinamo od prve minute zaigrao u sastavu: Zagorac - Štefulj, Theophile, Lauritsen, Moharrami - Ademi - Špikić, Ljubičić, Tolić, Emreli - Drmić. Ali, već u drugom dijelu istrčala je potpuno druga momčad: Nevistić - Ristovski, Perić, Dilaver, Bočkaj - Mišić, Gojak - Jurić, Petković, Menalo - Andrić.

Već u 16. minuti Drmić je uspio zabiti. Tolić je pronašao Špikića, a on je podom ubacio prizemnu loptu u peterac i na drugoj se stativi našao Drmić, baš onako golgeterski, pa zabio za vodstvo u Moravskim toplicama, gdje se plavi pripremaju.

23.06.2022., Moravske Toplice - Trening nogometasa Dinama u sklopu priprema u Moravskim Toplicama. Trener Dinama Ante Cacic Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kroz nastavak susreta moglo se vidjeti kakvu bombu u nozi ima Ljubičić, ali "nišanske sprave" još mu nisu dovoljno razrađene. Bitno je da se ne libi opaliti iz daljine. Imala je i Škendija svojih prilika, posebno u 43. minuti kad Tolić nije dobro reagirao na riskantno dodavanje Zagorca, no Ramadani je u konačnici pucao kraj gola te nije iskoristio veliku pogrešku.

I u drugom dijelu brzo je stigao gol. Igrala se 54. minuta, Petković je fenomenalno proigrao Komnena Andrića, nakon što je "navukao" nekoliko igrača na sebe. Ostavilo je to dovoljno prostora da Andrić završi sam ispred gola protivnika i lako zabije. Petković je sjajno dodao i Menalu u 62. minuti, ali igrači Škendije njegov su pokušaj "očistili" s linije.

Kad već nije išlo dodavanjima, Petković se pobrinuo odraditi sve sam. U 81. minuti predriblao je "rolicom" obrambenog igrača i lijevom nogom elegantno pucao neobranjivo. Možda za Dinamo bude pojačanje i ostanak Petkovića, ako ovako nastavi. Mogao je pred kraj zabiti još jedan, nakon ubacivanja Petra Bočkaja, no nije loptu zahvatio glavom na najbolji način.

Kako god, na kraju priče u Dinamu mogu biti jako zadovoljni prvom pripremnom utakmicom, posebno jer je Škendija sve samo ne bezazlen protivnik. U Sloveniji će plavi još igrati protiv Spartaka iz Trnave.

>>> Dinamovci nakon jedine pobjede nad Hajdukom prošle sezone

Ključne riječi

Komentara 5

CA
Catalonia
19:59 26.06.2022.

Fino su odigrali👌👌👌👌. Petko kad hoce,a cini se da ove sezone hoce-onda je daleko najbolji. Samo tak nastavite plavi lavovi💪💪💪🔵🔵🔵🔵

FR
freeshooter
19:58 26.06.2022.

Maestro...Bruno Petković...još jednom pokazao da mora biti prvi izbor...a ne Budimir...to je jasno, a uskoro će biti još jasnije...idemo plavi lavovi...samo jako...ale ale dinamo ale...

ST
stefj
20:44 26.06.2022.

Eh da, Petković i ovako kada mu se baš ne da trčati najbolji na terenu... Svašta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije